Edzésben az ÓVSE lányai

Nyolc igazolt játékossal kezdte el nyári felkészülését az ÓVSE női kézilabda csapata. Ivády Csaba együttese úgy tűnik tovább fiatalodik majd a 2013/2014-es bajnoki szezonra, mivel a felnőtt kerethez tartozó, leérettségiző középiskolás játékosok főiskolákra, egyetemekre mennek és helyükre a Lóci DSE-ben nevelkedett kézilabdázók kerülhetnek. A cél ennek megfelelően az NBII-ben való bennmaradás lesz a csapat előtt.

news/1509_0_300.jpg

Még kérdéses a csapat létszáma

A szezonnyitó tréningen népes hölgykoszorú gyűlt össze a Városi Sportcsarnokban. A kép azonban csalóka, mert az edzésen még azok a játékosok is megjelentek, akik már csak néhány napig lesznek itthon, mielőtt főiskolára, egyetemre mennek továbbtanulni. A biztos távozók között van továbbá a csapat első számú hálóőre, Tóth Mónika is, aki külföldi munkavállalás miatt adta le szerelését Ivády Csabánál. A bajt tovább tetézi, hogy az Eger feljutott az NBI-be, így az onnan kölcsönkapott kézilabdázókról is le kell mondania a szakvezetőnek. A helyzet megoldására hat hét alatt kell valamiféle megoldást találnia a szakosztály irányítóinak.

Az utánpótlás korú játékosok tehát idén is nagy feladatok elé nézhetnek. Barta Zsolt szerint a felnőtt NBII-höz még kevesek a lányok, de korosztályukban továbbra is a legjobbak közé tartoznak. Tehetségüket ősztől egy kiemelt sorozatban tehetik próbára.

A felkészülés első időszakában erőnléti tréningeken vesznek majd részt a női kézilabdázók, a taktikai elemek gyakorlását ezt követően kezdik majd el. Hogy edzőmérkőzést mikor és kivel játszik a csapat, arra most még korai lenne határozott választ adni.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Minden vélemény számít!