Változások az ÓFC-nél

Új edzővel és alaposan átalakított játékoskerettel vág neki a 2012/2013-as szezon második felének az Ózdi Football Club felnőtt csapata. A klub vezetői a jövőben a helyi értékekre építve szeretnének ütőképes csapatot kialakítani. A tavaly ősszel megszerzett hat pont és a bajnoki rendszer nyári átszervezése miatt azonban a megújult együttesnek nehéz lesz kiharcolnia az NBIII-ban való bennmaradást.

Hajrá ÓFC

Vidáman és jókedvűen tréningeztek a városi stadionban az ózdi labdarúgók. A szerda délutáni programban a 4 a 4 elleni játék gyakorlása szerepelt.

A csapat felkészítését ebben a bajnoki szezonban immár a harmadik edző irányítja. Zimmermann Tamás és Orlóczki Tibor után immár Tokár Béla felel a szakmai munkáért. Az Ózdi Kohász egykori középpályása 13 évnyi szünet után vállalt ismét feladatot a helyi fociban.

– A barátaim, akik helyet kaptak a napokban megújult elnökségben, kértek fel, hogy vállaljam el a feladatot. Úgy gondolták, hogy én vagyok az a személy, aki haza tudja hívni az elmúlt években Ózdról eligazolt ózdi játékosokat, és egy ütőképes csapattá tudja formálni a társaságot. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat és a bajnokság átszervezése sem könnyíti meg a dolgunkat. – mondta Tokár Béla, az Ózdi FC edzője.

A fekete-fehérektől a téli szünetben tizenkét játékos igazolt más egyesülethez. Távoztak a miskolci és a Putnokról kölcsön kapott labdarúgók, de a Fitos József által beajánlott fiúk sem tartoznak már a kerethez. Helyükre olyan, az elmúlt években alacsonyabb osztályokban edződött labdarúgók érkeztek, akik korábban már voltak az ÓFC alkalmazásában.

– Szinte gondolkodás nélkül igent mondtam Béla bá hívó szavára. Nagyon jó, baráti társaságba csöppentem vissza. Bízom benne, hogy már tavasszal is lesznek győzelmek, de tisztában vagyunk vele, hogy nagyon meg kell majd küzdenünk minden egyes pontért. – nyilatkozott Török Richárd, az Ózdi FC labdarúgója.

A csapat felkészülését nehezíti, hogy munkahelyi elfoglaltságok miatt jó néhány játékos nem tudnak valamennyi tréningen részt venni. Pedig a gyakorlásra nagy szükség lenne, mert szombaton kora délután már Budapesten játszik bajnoki mérkőzést az ÓFC. A fekete-fehérek a 2012. november 3-án elmaradt MTK elleni találkozót pótolják be a hétvégén.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!