Négy Teknőcös is futott a 28. Spar Budapest Maratonon

Az elmúlt hétvégéről szeretnénk még egy elmaradt hírt pótolni, mégpedig nem mást, mint a 28. Spar Budapest Maratonhoz kapcsolódót, ahol négy ózdi futó is képviselte a város és természetesen a Teknőc Futó Club színeit. 

Deme Szabolcs volt a legközelebb a céljához

Deme Szabolcs volt a legközelebb a céljához

A 28. alkalommal megrendezésre kerülő utcai futóverseny több szempontból is rekordot döntött. Elsőként és talán ami a legfontosabb, hogy megdőlt az eddig sem alacsony indulói létszám, hiszen az elmúlt hétvégén nem kevesebb, mint 21.930 futó sorakozott fel a Hősök terén, akik közül az idén futották a legtöbben a maratoni távot, valamint az idei évben volt a legnemzetközibb a mezőny.

Az ózdi Teknőc színeiben Deme Szabolcs, Ihász Veronika, Nagy Róbert és Ronyecz Ákos vállalták a megmérettetést. A Spar Budapest Maraton már évek óta patinás helyet foglal el a hazai versenynaptárban, így nyilván való, hogy a legtöbb sportolónak az év egyik legfontosabb megmérettetése. Nem voltak ezzel másképp az ózdi futók sem, így kivétel nélkül mindenki az eddigi legjobb időeredményének megdöntése reményében állt a rajthoz.

Sajnos az egyéni csúcsok megdöntése egyik Teknőcösnek sem sikerült, ám így is szép időket sikerült abszolválniuk.

Az idei legjobb idő Deme Szabolcs nevéhez fűződik, aki 3 órás vagy azon belüli időt tűzött ki célul, ám attól 3 perc 37 másodperccel maradt el. Ezzel kategóriájában az F5-ben 18. helyezést ért el.

Szabolcshoz hasonlóan Nagy Róbert is magasra tette a mércét, ám a mögötte lévő szezon fáradalmai összecsaptak felette és a tervezett időtől ezúttal ő is elmarad, de így is kiváló 3:27:44-es időt futott, amivel a Senior2 korosztály 55. helyén haladt át a célvonalon.

Veronika és Ákos szintén futott már jobb időt a Spar Budapest Maraton, ám 3:51:33-as és 4:03:38-as illetve 22. és 294. helyezésük miatt nekik sincs szégyenkezni valójuk, hiszen korosztályukban nagyszerű eredményeket értek el.

Az egyéni csúcsok elmaradása ellenére mégis volt egy kiemelkedően nagy teljesítmény, ami a legifjabb Teknőcös, “akinek még a páncélja sem keményedett meg rendesen” Ronyecz Sára nevéhez fűződik, aki sikeresen teljesítette a Danon Maratonka 2,7 km-es távját.

Gratulálunk a nem mindennapi teljesítményhez!

Sárika a célban

A Teknőc Futó Club tagjai ezen a hétvégén (20-án) a Kondi Napok keretein belül megrendezésre kerülő Lépcsőfutó verseny szervezésében veszik ki részüket, majd október 27-én a miskolci Barátság Maratonon állnak rajthoz.

Share Button