Négy gólos ÓVSE győzelem az Alsózsolca ellen

Az őszi, idegenben elért 7 gólos sikert követően hazai pályán 4 góllal győzte le az Alsózsolca együttesét az ÓVSE NBII-es női kézilabda csapata. Ivády Csaba együttese az első percektől irányítani tudta az összecsapást, a második félidő közepén már 8 gól is volt a mieink előnye. A lefújást követően az ellenfél játékos-edzője, Szepesi Lajos Ádámné nem kívánta értékelni a mérkőzésen történteket.

news/1063_0_300.jpg

Az NBII-es bajnokság tavaszi nyitányán, Kisvárdán 11 gólos vereséget szenvedett az ÓVSE együttese. Az Alsózsolca elleni összecsapásra azonban kötelező győzelemként tekintettek a lányok, mert ősszel és egy évvel ezelőtt, a megyei I. osztályú küzdelemsorozatban is le tudták győzni ellenfelüket. A találkozót ennek megfelelően, nagy odafigyeléssel kezdték el Nagy-Mengyi Anették. A feszes védekezés könnyű gólok sorát eredményezte, de a felállt fal ellen is ötletesen kézilabdáztak Ivády Csaba tanítványai. A szünetre megszerzett 7 gólos előny a második játékrész közepén még tovább emelkedett. A magabiztos vezetés azonban az utolsó 20 percre kényelmessé és pontatlanná tette az ÓVSE játékát, amit a vendégek ki is használtak és felzárkóztak két gólra. A hajrában Gyirászi Flóra szerzett fontos gólokat, így a jó végjáték végül 2 bajnoki pontot eredményezett a csapatnak.

– Ma annak ellenére is jól játszottunk, hogy voltak sérültjeink, betegeink – nyilatkozta az ÓVSE edzője, Ivády Csaba. – Tartalékosságunk a csapatjátékra is rányomta a bélyegét. Ha hosszabb lett volna a kispadunk, akkor a végjátékot is jobban bírtuk volna. Szomorkodni azonban nincs okunk, hisz újabb két ponttal gazdagodtunk.”

Győzelmével az ÓVSE továbbra is a középmezőny élén található és ezt a pozícióját a következő két mérkőzésen, az Adács és a Miskolc ellen, még tovább szilárdíthatja.
NBII Észak-Kelet
13. forduló

ÓVSE – Alsózsolca 30 – 26 (16 – 9)
legeredményesebb játékos: Tóth Ágnes 7 gól, Nagy-Mengyi Anett 7 gól, Gyirászi Flóra 6 gól illetve Kecskeméti Lilla 7 gól, Váradi Evelin 6 gól

Szöveg: Munkácsi Norber

Forrás: www.ozd.hu

Minden vélemény számít!