Vasárnap Egerben vendégszerepel az Ózdi KC

A kézilabda NB I/B-s bajnokság 15. fordulójára kerül sor vasárnap, ahol az Ózdi KC az egri SBS Eger Eszterházy SZSE ellen lép pályára 18 órai kezdettel a Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

Ezúttal a handballeger.hu portál készített interjút az Ózdi KC edzőjével Lakatos Lászlóval és volt játékosával Nyeste Balázzsal.  Az interjú itt olvasható:

A mérkőzést megelőzően Lakatos Lászlótól, az Ózdi KC edzőjétől érdeklődtünk, hogyan készülnek ellenünk.

Nehéz mérkőzésre számít Lakatos László (fotó:www.boon.hu)

Utoljára január végén találkozott egymással a két együttes, mi történt az óta az Ózdi csapat háza táján?

Azóta dolgoztunk tovább, azonban sajnos nem úgy sikerült az első két fordul, ahogy azt szerettük volna. Úgy gondolom az első hazai mérkőzés elvesztése az én hatáskörömbe tartozik. Rosszul meccseltem és gyakorlatilag egy nyertes mérkőzést veszítettünk el emiatt. Ez a hiba rányomta a második forduló béli teljesítményünkre is a bélyegét. Ekkor idegenben játszottunk Gödöllőn és abszolút megérdemelten nyert a hazai csapat. Véleményem szerint mentálisan nem voltunk ott a meccsbe. Ezt követően az elmúlt hétvégén fogadtuk a Balassagyarmat csapatát, akik úgy fémjelezték magukat, mint a tavasz meglepetés csapat, joggal, hiszen két szép eredményt követően találkoztunk velük. Ezen a mérkőzésen végig mi uraltuk a játékot, mentálisan az ellenfél felé nőttünk és megérdemelten tartottuk otthon a két pontot.

Ez az “igazi” Ózd akkor, akit az elmúlt hétvégén láthatott a közönség?

Nyilvánvalóan ezt szeretné mindenki, aki kedveli az ózdi kézilabdát. Gondolok itt a játékosokra, a szurkolókra, edzőként én is erre törekszem, de mondhatnám akár az ellenfeleket is, hiszen izgalmasabb egy olyan csapat ellen játszani és esetleg nyerni, aki egy JÓ csapat. A kézilabda fejlődését is ez szolgálná, ha lenne sok jó csapat, ahol fejlődnének a játékosok. Én azt szeretném, ha ez lenne csapatom igazi arca. Természetesen próbáljuk ezt megtartani, annak ellenére, hogy minden csapat életében vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Próbáljuk minimalizálni a völgyeket és törekszünk arra, hogy minél több hegy legyen benne!

A januári edzőmérkőzés előtt vette át a csapatot, mennyire sikerült azóta megismerni a játékosokat? Nehéz dolga volt velük?

Nem volt egyszerű dolog. A legnagyobb problémát talán az jelentette, hogy én egy kicsit másképpen látom a kézilabdát, mint azt ők előtte megszokták. Úgy éreztem, hogy egy kicsit bonyolultak nekik a gyakorlataim, melyet jeleztek is felém. Tetszettek nekik, de talán nem mindenki volt olyan szinten, hogy egy bonyolultabb és jobban gondolkodós gyakorlatot könnyen el tudjon sajátítani és ez sokszor az edzés kárára is ment, mivel sokat kellett ismételni és visszatérni egy-egy dologhoz. Úgy gondolom, most már kezdenek teljesen vevők lenni a módszeremre. Azt kértem tőlük, hogy aki fogékonyabb, vagy esetleg volt már játékosom, netalán hasonló iskolában nőtt föl, az húzza magával a többit és ne fordítva történjen. Véleményem szerint jó úton haladunk. Nagy problémánk még azonban, hogy 11 mezőnyjátékossal kezdtünk, jelenleg van egy sérültünk, így 10-en maradtak. Ennyi felnőtt korú játékos van Ózdon, a hiányzó keretet a juniorból egészítjük ki, akik még nem sok játéklehetőséget kaptak, mivel elég húzós meccseink voltak. De szeretném őket is kipróbálni a felnőttben.

Milyen mérkőzést vár az Eger ellen?

Én most úgy érzem, az Eger hullámvölgyben van. Nyilvánvalóan arra számítottak, hogy az első 3 fordulóból 6 pontot gyűjtenek be, ami az erőviszonyok alapján várható is volt. Ez nem így alakult. Biztos vagyok benne, hogy Egerben most úgy fog eltelni a hét, hogy a fejekben rendet rakjanak és rendezzék a sorokat. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok a hétvégén. Értelemszerűen a keretet összehasonlítva az Eger sokkal előrébb jár a csapatépítésben is, illetve a játékos keret összetételében is. Én azt mondtam a játékosaimnak, hogy győzelmi szándékkal kell a pályára lépni, aztán meglátjuk, hogy mi lesz belőle. Tegyük oda magunkat, hogy amikor lejövünk a pályáról azt mondhassuk, ez férfimunka volt és ez jött ki belőle, legyen az győzelem, döntetlen vagy vereség.

Mi lehet a kulcstényező?

Ez nagyon egyszerű, egyel, kevesebbet kell kapni és egyel többet kell lőni, mint az ellenfél :)   Komolyabbra fordítva a szót, nyilván kell egy nagyon stabil védekezés. Fel kell arra készülnünk, hogy az Eger külső pozícióban lévő játékosai nagyon meghatározóak, vagy gyors a támadásépítésük. Ez azt jelenti, hogy amennyiben góllal fejezzük be az akcióinkat, vagy ha esetleg kimarad a helyzet a visszarendeződésre koncentrálnunk kell. A felállt falas védekezésünk mellett pedig remek kapusteljesítményre is szükség lesz.

 

Nyeste Balázs interjú:

Az Ózd elleni találkozóra készülve talán a leginkább kompetens játékosunkat kérdeztük az ellenfélről. Fókuszban ezúttal a tavaly még az ózdi együttest erősítő Nyeste Balázs.

Nyeste: Ózd, mint ellenfél

Nyeste már az Eger színeiben (fotó: Lénárt Márton, www.handballeger.hu)

Épp a következő ellenfelünk, az Ózd csapatától érkeztél félidőben. Milyen lesz a volt csapatod ellen játszani?

Két felkészülési mérkőzést már játszottunk egymás ellen, ahol mind a kétszer az Eger nyert. Nem jó érzés a meccs előtt erre gondolni, de mikor már a pályára kerülök akkor már csak az adott klubnak a javát szolgálom.

Volt már ilyenre példa  pályafutásod alatt?

Az előző félévben, mikor még Ózdon játszottam, volt meccsünk a Mezőkövesd csapatával, de ez nem volt ugyanolyan, mert akkorra már lényegében átalakult a kövesdi csapat. Akkor inkább az volt furcsa, hogy ott játszottam hazai környezetben, ahol felnőttem és megszerettem a kézilabdát.

Ilyenkor mennyire nehezíti meg egy játékos életét az, hogy nagyon jól ismerik az ellenfél játékosai?

Szerintem nem nagyon nehezíti meg a dolgot, nyilván ismerik a játékomat az ózdiak, de a meccs közben mindig az adott szituáció dönti el, hogy hogyan játszok. A lényeg, hogy a tudásom legjavát kell nyújtanom. Talán a kapusokkal lesz nehezebb dolgom, hiszen a lövéseimet elég jól ismerik.

Eddig nem úgy folytatódott a bajnokság, ahogy azt szerettétek volna. Szerinted mi okozza ezt?

Sajnos valóban nem úgy folytatódott a szezon. Jó lett volna mind a kettő elvesztett meccset megnyerni. A védekezésünk nem elég agresszív és nem segítünk egymásnak. Ha ezeket kiküszöböljük, akkor egy masszív hatos fallal tudnánk a csapatok ellen felállni, mert a játékosaink adottak hozzá. A helyzeteket jól ki kell majd használnunk és minél több lerohanás gólt szereznünk.

Az Ózd ellen mire kell majd nagyon figyelni? Mi a csapat erőssége?

Papp Gábor a beálló poszton, rá nagyon oda kell figyelnünk. Jó zárásai vannak, de a többi játékost sem szabad lebecsülni, hiszen úgy vélem mindenkinek megvan a saját erőssége. Nem szabad hagynunk, hogy belelkesedjenek, mert akkor megnehezítjük a saját dolgunkat.

Mit vársz a mérkőzéstől és a csapattól?

Remélem győzni fog a csapat, de ez nehéz feladat lesz, mert az Ózd most győzte le a Balassagyarmatot, ami nagy motiváció számukra. Mi viszont gödörben vagyunk, ahonnan jó lenne kimozdulni és megkezdeni a kitűzött cél felé vezető utat. A csapattól azt várom, hogy mindenki a legjobb arcát mutassa, lelkesen játszunk és küzdjünk meg a 2 pontért.

Forrás: www.handballeger.hu

 

Flag Counter

Minden vélemény számít!