Fordulatos mérkőzésen dőlt el a két pont sorsa az Eger ellen

Az NB I/B-s keleti bajnokság 15. fordulójának mérkőzését játszotta ma az Ózdi KC. A csapat ezennel az egri SBS Eger-Eszterházy SzSE ellen lépet pályára a Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

(fotó: Zagyi Tibor)

Kicsit nehézkesen kezdett el “őrölni” Egerben az Ózdi KC malma, hiszen még tíz perc sem telt el a mérkőzésből, mikor már Vojkovics góljaival 6-2-re vezetett az Eger. Ekkor az ÓKC mestere Lakatos László úgy gondolta, hogy még időben lehet rendezni a sorokat, így időkéréshez folyamodott. Az edzői tanácsok hasznosnak bizonyultak, és innentől kezdve már pontosabb védekezést produkált a kék-fehér szerelésben felálló együttes. A hazaiakon látszott a tanácstalanság és sehogy sem bírták feltörni az ÓKC védekezését. A félidő végére sikerült is feljönnünk egy gólos különbségre (11:10), amihez nagyban hozzájárult Teremy bravúros védéseivel.

A szünetet követően Lázár Soma villant a részünkről és góljával 13-13-ra egyenlített. A vezetést sajnos nem tudtuk átvenni, mert éppen az ÓKC-tól igazolt Nyeste Balázs lőtt nagy gyorsan három gólt, amivel újabb jelentős különbséget sikerült kialakítania az Egernek. A mérkőzés lefújása előtt nyolc perccel 22-18-nál Lakatos László kihasználta utolsó időkérését, majd alig két perc alatt újból felzárkóztunk egy gólos különbségre (23-22), amihez ismét kellettek Teremy szenzációs védései. Sajnos a másik oldalon is kiváló kapus teljesítményt nyújtott Repóth Dániel, így két ziccer helyzetet sem sikerült gólra váltanunk. A vége előtt egy perccel még a hazaiak edzője Zsigmond György kért időt, majd az utolsó 30 másodperceben megszereztük a labdát, ám már csak egy időn túli szabaddobásra maradt idő, ami sajnos elakadt a sorfalban, így 23-22-es verséggel Egerben maradt a két pont.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 5:2, 12. p.: 7:3, 18. p.: 9:6, 24. p.: 10:9, 36. p.: 13:13, 42. p.: 16:15, 48. p.: 19:17, 54. p.: 22:19.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4.

Legközelebb március 23-án 18 órai kezdettel lép hazai pályára az Ózdi KC, ahol a Mezőkövesdi KC csapatát fogadja. 

Flag Counter

Minden vélemény számít!