Országos elődöntőben a Bolykys lányok!

A fiúknál sárospataki, a lányoknál ózdi sikert hozott a IV. korcsoportos kézilabda diákolimpia megyei döntője. A Városi Sportcsarnokban megrendezett hat csapatos tornán a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói képviselték városunkat. A két győztes együttes az országos elődöntőben folytathatja a küzdelemsorozatot.

news/1111_0_300.jpg

A tornán először a Bolykys fiúkat buzdíthatta a maroknyi szurkolótábor. Kerekes Péter együttese az Avastetői Általános Iskola ellen egy végletekig kiélezett mérkőzést nyert meg és mivel a miskolciak a Sárospatak ellen is alulmaradtak, így a harmadik összecsapás döntött a továbbjutásról. Az utolsó 2×20 perc a zemplénieknek sikerült jobban, az ózdi fiúknak ezüstérem jutott az eredményhirdetéskor.

– Nem szabad elfelejteni, hogy a mi fiaink többsége még csak ötödik, hatodik osztályos, és ma hetedik, nyolcadikos ellenfelek ellen játszottak. Úgy vélem minden dicséret megilleti őket, merd derekasan küzdöttek mindkét mérkőzésen. – mondta Kerekes Péter.

A lányoknál a Bolyky Tamás Általános Iskola csapata számított a megyei döntő favoritjának. Vámos Petráék ennek megfelelően kézilabdáztak mindkét mérkőzésükön. Barta Zsolt tanítványai a Sárospatakot 22, a Mezőnagymihály együttesét 20 góllal győzték le.

IV. kcs kezi md ozd

– Mai mérkőzéseink az ERIMA bajnokságra való felkészülést szolgálták. A gyors lerohanások helyett a felállt fal elleni támadások gyakorlását kértem a lányoktól. – fogalmazott Barta Zsolt.

A tanulók érem és oklevél díjazásban részesültek az eredményhirdetéskor. Az Ózdi Önkormányzat által a legjobb játékosnak járó különdíjat a fiúknál a sárospataki Juhász Ádám, a lányoknál az ózdi Vámos Petra vehette át.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!