Országos döntőben mindkét csapat

Ózdi sikert hozott a III. korcsoportos kézilabda diákolimpia megyei döntője. A Bolyky Tamás Általános Iskola fiú csapata a Mezőkövesd és a Sárospatak együttesét győzte le magabiztos játékkal, a lányok a Mezőkövesdet és a Tokajt múlták felül. A két-két győzelem egyúttal biztos részvételt jelent a mieink számára a júniusi országos döntőben.

news/1155_0_300.jpg

Az Országos döntőbe jutás volt a tét a Bolykys fiúknak és lányoknak

A három fiú és a három leány csapat körmérkőzéses formában mérkőzött meg egymással. A bolykys fiúk először a Mezőkövesdet győzték le három góllal, majd a Sárospatak ellen arattak 10 gólos sikert. A csapat legeredményesebb játékosa Tóth Patrik volt, de a továbbjutás eléréséhez valamennyi pályára lépő játékos hozzá tudott tenni egy keveset.

– Könnyű győzelmeket arattunk, a gyerekek becsületesen tették a dolgukat ma is. Védekezésben ugyan akadtak hiányosságaink, de ezeket rendszeres gyakorlással ki lehet javítani. – mondta Fehér János, a Bolyky Tamás Általános Iskola megbízott edzője.

A lányoknál még szembetűnőbb volt a mieink fölénye. A Mezőkövesd elleni 16-10-es siker után a Tokaj elleni találkozó könnyed levezetésnek számított Farkas Patríciáéknak. A szünetben úgy volt húsz gólos a különbség a két csapat között, hogy a vendégek egyszer sem tudták bevenni a mieink hálóját. A második játékrészben a még az I-II. korcsoporthoz tartozó játékosok is megmutathatták tudásukat, hisz a győzelem egy percig sem forgott veszélyben.

– Először is gratulálok mindkét csapatnak, örülünk, hogy itt tudtuk megrendezni a megyei döntőt. Várható volt a siker, hisz az előzetes eredményeket ismerve az ózdi csapatok számítottak a torna favoritjának. Talán a lányoknál azt is kijelenthetjük, hogy magasan a megye legjobbjai ebben a korosztályban, bízunk benne, hogy az elkövetkezendő években is sok szép sikerben lesz még részük. – nyilatkozott Ivády Csaba, az Ózd Térségi Diáksport Bizottság elnöke.

A tornagyőzelem a fiúknak és a lányoknak is az országos döntőbe való továbbjutást eredményezte. A III. korcsoportos kézilabda diákolimpia fináléját Miskolcon rendezik majd meg, 2013. június 17-én.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!