Bódán és Kovács is ezüstérmes a Mountain Bike Magyar Kupán

Verőfényes napsütésben, ideális körülmények között rendezték ma meg a Balassagyarmat melletti Szlovákgyarmaton a hazai Mountain Bike Olimpiai Cross Magyar Kupa I. fordulóját, ami egyben az idén életre hívott Cross Country Challenge sorozat első fordulója is volt egyben. A futamon az Ózdi Kerékpáros Egyesület tagjai is képviseltették magukat.

Jól sikerült az I. Magyar Kupa futam az ÓKE számára

Jól sikerült az I. Magyar Kupa futam az ÓKE számára

Név szerint Bódán Zsófia, Frölich Tamás és Kovács István állt rajthoz az idei első komolyabb megmérettetésen.  A pálya ezúttal sem változott, ami nem is baj, hiszen az 5,3km-es és körönként 230m szintkülönbséget tartalmazó pálya kiváló nyomvonallal rendelkezik egy xco verseny lebonyolításához. A rajthoz álló 180 versenyzőnek így sem a pályára sem az időjárásra nem lehetett panasza, hiszen a versenyt megelőző napon esett eső sem rontott jelentősen a pálya állapotán, így csak néhány helyen lehetett ragadós sárral találkozni, ami még csak leszállásra sem kényszerítette a versenyzőket.

Tamás a rajt pillanataiban (jobb oldalon)

Tamás a rajt pillanataiban (jobb oldalon)

A verseny ÓKE részről elsőként délben volt érdekelt, hiszen akkor rajtolt el a női másodosztály mezőnye, ahol Bódán Zsófia képviselte az ózdi színeket. Zsófi az idei évben lépett a felnőttek mezőnyébe, ám így is nagyszerűen helyt áll és egy kiegyensúlyozott versenyzéssel a második helyet szerezte meg a hazaiak versenyzője Reitingerné Golyán Szabina mögött.

Zsófi a dobogó 2. fokán

Zsófi a dobogó 2. fokán

A női futamot követően rajtoltak a Master1-es férfiak, ahol Frölich Tamás és Kovács István állt rajhoz, hogy minél gyorsabban teljesítsék a kategóriának kiírt 3 kört. Ez kettőjük közül Istvánnak sikerült a jobban, aki ugyan a rajtnál beragadt a mezőny középső részébe, de az első kör végére már felzárkózott és hamar a dobogóért hajthatott tovább, ami annyira jól sikerül, hogy másodikként gurult át a célvonalon. Tamás eközben végig stabilan tartotta az első körben megszerzett 6. helyét.

István (bal oldalon) az idei évben minden versenyen a dobogóra állhatott

István (bal oldalon) az idei évben minden versenyen a dobogóra állhatott

Így az ÓKE csapata két ezüstéremmel és egy hatodik hellyel gazdagodott.

Egy kis technikai infó a versenyről. Tamásnak az 1 óra 6 perces versenyen 181-es maximális pulzusa és 167-es átlag pulzusa lett, ami 1026Kcal elégetésével párosult. :)

Technikás részekből nem volt hiány

Technikás részekből nem volt hiány

Share Button

Minden vélemény számít!