Jó időben, jó hangulatban

A BMW M3-mal versenyző Debreceni Péter – Szöllősi Roland páros sikerét hozta az I. Suzuki Kaiser Ózd Ralisprint verseny. A Királd-Borsodbóta körgyorsasági pályán az első körben 80 autót láthattak a ralifanatikusok, a trükkös kanyarok azonban több egységet a viadal feladására késztettek a nap folyamán. A népes mezőnyben több első osztályú pilóta is képviseltette magát, hogy navigátorával felkészüljön a májusi Miskolc Rallyra.

news/1188_0_300.jpg

Több első osztályú pilóta is képviseltette magát a versenyen

A szombat délutáni rajtdobogó után a rally sport szerelmesei Királd központjában, a vasúti felüljáró térségében láthatták először ma reggel a sprintversenyre nevezett párosokat és autóikat. A mezőny egyik fele másodpercekre menő küzdelmet vívott egymással, a meghívásos kategóriában indulók azonban tesztlehetőségként tekintettek erre a hétvégére. Ez utóbbi kategóriába tartozott az ORB tavalyi abszolút bajnoka, Kazár Miklós is, aki Kiss Viktorral és Percze Nándorral osztozott a Mitsubishi Lanceren.

Kazár Miklós a Maximmun Racing Team autóversenyzője így fogalmazott: „Azért vagyok ma itt, hogy Kiss Viktornak segítsek. Ez úgy néz ki, hogy amikor ő vezet, akkor Nándi navigál neki, majd én ülök be a kormányhoz, és Viktor megy a jobb 1-be, hogy más szemszögből is figyelhesse a pályát, hátha így könnyebben megtalálja az ideális íveket.”

Az ORB mezőnyéből Hadik András, Budavári Zoltán, Balogh János is jelen volt az ózdi ralisprint futamon. Voltak azonban olyan szurkolók, akik nem őket, hanem a korábbi évek magyar bajnokát, a versenyt kívülről szemlélő Spitzmüller Csabát éltették a pálya szélén. Spici az elmúlt évben a román bajnokságban mérettette meg magát, ám könnyen lehet, hogy a Miskolc Rallyn ismét a magyar élmezőnnyel veszi fel a küzdelmet.

Spitzmüller Csaba autóversenyző azt mondta: „A rejtélyes betegségem úgy tűnik már a múlté. Szerettem volna már Egerben is autóba ülni, ám a költségvetésünk nem állt össze teljes mértékben. Nagyon bízom azonban benne, hogy a májusi Miskolc Rally keretében már versenyzőként térhetek vissza erre a fantasztikus királdi gyorsasági szakaszra.”

A sprintversenyt végül a Debreceni – Szöllősi páros nyerte meg, a meghívásos kategóriában pedig Kazár Miklós volt a leggyorsabb, megelőzve a Subaruval versenyző Hadik Andrást és ifj. Béres Józsefet.

Szöveg és fotó: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

 

Share Button

Minden vélemény számít!