Nyolc góllal győzték le a Gyöngyöst az ÓVSE női kézilabdázói

Nyolcgólos győzelmet aratott szezonbeli utolsó hazai bajnoki mérkőzésén az ÓVSE női kézilabda csapata. Ivády Csaba együttese az első perctől előnyben játszottak, a második félidő közepén már 10 gól volt a különbség a két csapat között. Az ózdi lányok közül ezúttal Jakab Zsófia és Nagy-Mengyi Anett nyújtott átlagon felüli teljesítményt.

news/1225_0_300.jpg

Visszavágtak a tavalyi két gólos vereségért

Ősszel Gyöngyösön kétgólos vereséget szenvedtek az ózdi női kézilabdázók, így a Városi Sportcsarnokban volt miért visszavágniuk ellenfelüknek. Az elszántság az első percektől megmutatkozott Ivády Csaba csapatának játékán. A félidő nagy részében agresszív védekezés után gyors lerohanásokból szereztek könnyű gólokat a mieink, így a szünetre már 7 gólos lett az ÓVSE előnye. A második játékrész elején mindkét csapat sok technikai hibát vétett, pontatlan átadások és elkapkodott lövések jellemezték ekkor a játékot. A hullámvölgyből Tóth Ágnesék jöttek ki hamarabb, így a 40. perc elején már kétszámjegyű lett a különbség az együttesek között. A biztos előny tudatában a hajrában némileg kiengedtek az ózdi lányok, így a vége csupán nyolcgólos győzelem lett.

Cseh Zoltán, a Gyöngyös FKK edzője így kommentálta a találkozót:
„Csalók ez az eredmény, hiszen megítélésem szerint nem voltunk ennyivel rosszabbak az Ózdnál. A hazaiak sok lerohanásos gólt szereztek, mi pedig a legnagyobb ziccereinket is elhibáztuk ma.”

A 32 hazai gólból tizenhatot Jakab Zsófia, kilencet Nagy-Mengyi Anett helyezett el a gyöngyösi hálóba. Az irányító-átlövő mindkét játékrészben eredményesen kézilabdázott, a balszélső az első játékrészben szerezte találatainak többségét. A két mezőnyjátékos mellett a kapus, Tóth Mónika is dicséretet érdemel, akinek büntetőből is nehezen lehetett ma gólt dobni.

– Elelégedett lehetek a csapattal, hisz a mérkőzés nagy részében jól kézilabdáztak a lányok – mondta az ózdiak edzője, . Ivády Csaba. – A bajnokság elején kitűzött célunkat maximálisan meg tudtuk valósítani, a középmezőnyben fejezzük be a szezont. Azok a játékosok, akik rendszeresen járnak edzésre, azok a mérkőzéseken is hozni tudják formájukat.”

A bajnokságból még két forduló van hátra, ám az ÓVSE ezek közül egyet egy korábbi időpontban már lejátszott, így az ózdi lányok május 12-én a Kállósemjén-Kölcsey DSE ellen fejezik be a pontvadászatot. A két csapat őszi mérkőzésén a szabolcsiak magabiztos győzelmet arattak a mieink felett.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

 

Minden vélemény számít!