Vámos Petra a kislabdahajítás Diákolimpiai Bajnoka!

Vámos Petra, a Bolyky Tamás Általános Iskola 6. osztályos tanulója az ország legjobbjának járó érmet vehette át a június 3-i Atlétika Diákolimpiai Országos Döntőjén. A Puskás Ferenc Stadion atlétika pályáján Petra a III. korcsoportosok kislabdahajítás küzdelmében 58 méter feletti teljesítménnyel lett Magyarország Diákolimpiai Bajnoka.

A többpróba országos döntőjében a 4. helyezést érte el Petra

Az ózdi stadion salakpályájáról indulva a megyei döntő megnyerésén keresztül jutott el a legmagasabb szintre. A teljességhez hozzátartozik, hogy előző hét pénteken az atlétika többpróba országos döntőben 4. helyen végzett, ami szintén a térség legjobb eredményének számít a diákolimpiai versengések történetében, illetve 600 méteres síkfutásban is ő képviselte a megyét a legjobbak között. Ebben a versenyszámban nem tudta megismételni legjobb eredményeit, de ez érthető is, hiszen a éremátadásról, a dobogó tetejéről kellett sietni a futam rajtjához. Gratulálunk testnevelő tanárának, Bencze Tamásnak is!

Pihenni azonban nincs idő, mert Petra pénteken a megyei atlétikai válogatott tagjaként a lengyelországi Zamos városában egy nemzetközi diákversenyen képviseli az országot, illetve tagja a Bolyky Tamás Általános Iskola országos döntőjébe jutott kézilabda csapatnak is.

További sok sikert kívánunk!

Share Button

Minden vélemény számít!