Edzőtáborban erősödtek az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club utánpótlás korú súlyemelői

Ötnapos edzőtáboron vannak túl az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club utánpótlás korú versenyzői. Az összetartás a Magyar Olimpiai Bizottság Utánpótlás-fejlesztő Bizottságának javaslatára jött létre. Fekete József tanítványai a tréningekkel a hétvégi minősítő viadalra készültek fel.

A tehetséges ózdi súlyemelő növendékekre felfigyeltek a sportág országos irányítói és ajánlásukra a helyi klub vezetői egy 5 napos, az edzések mellett közös étkezéseket is magába foglaló edzőtábort szerveztek a 10 legjobb eredménnyel rendelkező fiatalnak. A tréningek Fekete József szakmai irányításával zajlottak. 

news/2018_0_300.jpg

Öt napon át nap mint nap emelték a súlyokat az ifjú sportolók

Az ifjú versenyzők edzésnaptárából a technikai elemek finomítása mellett az erősítő gyakorlatok is ott szerepeltek. A fiatalok becsületesen végezték munkájukat, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény: az izomláz valamennyiüknél jelentkezett a hét első felében.

Az ÓSFC utánpótlás korú versenyzői a téli hónapokban házibajnokságokon mérettették meg magukat. 2013 decemberében a Csoki Kupán, idén február elején pedig a Kolbász Kupán bizonyíthatták tehetségüket, a mostani edzőtábornak is köszönhetően pedig a hétvégi minősítő versenynek is nagy reményekkel vágnak neki.

A tiszaújvárosi verseny az utánpótlás korúak mellett a felnőtt ózdi súlyemelőknek is komoly megmérettetés lesz. Az ÓSFC ugyanis az idén benevezett az országos csapat bajnokságra, amelynek egyik állomása lesz a hétvégi viadal. A klub ajtaja pedig továbbra is nyitva áll minden olyan fiú és leány gyermek előtt, akik közelebbről szeretnének megismerkedni ezzel a sportággal.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button