Deme Szabolcs a 21. Bükki Hegyi Maraton 2. helyezettje!

Több mint háromszáz futó mérte össze tudását június 8-án, szombaton, Miskolcon, a 21. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékversenyen.

Deme Szabolcs a Bükki Hegyi Maraton 2. helyezettje!

Deme Szabolcs a Bükki Hegyi Maraton 2. helyezettje!

A Marathon Club SE – Miskolc MJV Önkormányzatának kiemelt támogatásával – rendezte meg nagy hagyományokkal büszkélkedő terepfutóversenyét, mely a 2. Maratoni Hétvége első napi programját jelentette. A versenyközpontot a Csanyik-völgyben található Majális-park adta, ami körül egy 10,5km-es körpálya volt kialakítva. A benevezett versenyzőket nem tántorított el az elmúlt hét jelentős esőzése, mely nem „segített” a pálya talaján. A maraton egyéni és váltó, a félmaraton és a kismaraton résztvevői dr. Zsiga Marcell, Miskolc sportért is felelős alpolgármesterének, az esemény védnökének közreműködésével egyszerre rajtoltak el. A verseny nemzetközi jellegét az idén először a versenyre ellátogató norvég, német és szlovák sportolók biztosították. A rendezők az idei évben, újdonságként, 15 és 30 kilométeres a teljesítménytúrát is beiktattak a programba , melynek levezénylésében a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség aktivistái nyújtottak profi segítséget.

A futók – leküzdve a külön kihívást jelentő, helyenként csúszós pálya-szakaszokat is – izgalmas párharcban döntötték el a helyezések sorsát, ahol a maratoni távon Deme Szabolcsnak köszönhetően ózdi futó is felállhatott a dobogó 2. fokára!

A 21km-es félmaratonon két ózdi versenyző, Molnár Csaba és Vitális István mérettették meg magukat. A nem éppen mindennapi körülményeke Szabolcshoz hasonlóan ők is kiválóan állták és a 15., 16. helyen érkeztek a célba.

A 10,5km-es kismaratonon Nagy Róbert futott kiváló idő, ami ezúttal a 4. helyre volt elegendő!

Gratulálunk nekik!

Share Button

Minden vélemény számít!