Városi elismerést kaptak

Négy ózdi sportoló kapott névre szóló emlékplakettet ma délelőtt Ózd város vezetésétől. Vámos Petra, Bárdos Zsófia és Kovács Patrik a diákolimpia győzelemért, Szepessy László a masters súlyemelő Európa-bajnokságon nyert aranyéremért részesült elismerésben. A díjátadót hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Városházán, bízva benne, hogy a kiváló sporteredmények a jövő esztendőben is folytatódnak.

Szepessy Lászlóval karöltve, Vámos Petra (balra) és Bárdos Zsófia.

Az egyéni sikereket elért sportolókat edzőjük, illetve testnevelőjük társaságában fogadta Obbágy Csaba és Vitális István. A díjazottak eredményeit Vanczák Attila foglalta össze néhány mondatban. Vámos Petra kislabdahajításban, Bárdos Zsófia tornában, a jelenleg edzőtáborban versenyre készülő Kovács Patrik dartsban lett diákolimpiai bajnok az elmúlt napokban, a 70 esztendős súlyemelő, Szepessy László pedig a törökországi Európa-bajnokságról hozta haza az aranyérmet. Teljesítményüket a város egy névre szóló emlékplakettel jutalmazta, a felkészítő szakembereknek pedig egy üveg bor és egy csokor virág kíséretében járt a gratuláció.

Obbágy Csaba alpolgármester szerint:
– Ha valami igazán fontos egy városban, akkor az ifjúságnevelés és ezen belül a sport feltétlenül az. Őket példaként lehet állítani a mai fiatalok elé, hiszen mennyi edzésóra, mennyi munka van az ilyen eredmények mögött. De köszönet jár a szülőknek és a felkészítő edzőknek, pedagógusoknak is, akikkel közösen lehet örülni a sikereknek.

A díjátadót követően kötetlen beszélgetés formájában elevenítették fel a sportolók a sikert hozó versenyeket. A legvidámabb történeteket ezúttal is az ÓSFC örökifjú súlyemelője mesélte el törökországi élményeiről. A Városi Sportszervező Iroda vezetője szerint a diákok esetében az elismerés nemcsak a három díjazottnak szól, hanem mindenkinek, aki részt vett a különböző diákolimpiai megmérettetéseken és ezáltal teljes erőbedobásra késztette a legjobbakat is.

Vanczák Attila Városi Sportszervező Iroda irodavezető véleménye:  
– Látszik, hogy ezek a tanulók valahol egyesületi szinten is versenyeztek és versenyeznek, és az ottani edzők munkája – mint például a kézilabda esetében volt idén – is látszódik a gyerekek teljesítményén.

A diákolimpiai bajnokok többnyire pihenéssel töltik majd a nyári szünetet, Szepessy László azonban továbbra is edzésben marad, mert júliusban a hazai rendezésű Suzuki Kaiser Kupán, augusztusban az olaszországi masters világbajnokságon és világjátékokon méri össze felkészültségét ellenfeleivel.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!