Villanyfényes labdarúgó torna a Városi Stadionban

Öt csapat részvételével rendezték meg a Városi Stadionban a II. Villanyfényes Műfüves Labdarúgó Tornát. A péntek éjszakai kispályás mérkőzéseken fiatalabb és idősebb játékosok is rúgták a bőrt, a szervezők szerint magas színvonalon. A sportos estének hamarosan ismétlése lesz, két hét múlva az öregfiú csapatok mérhetik össze tudásukat a négy reflektorral megvilágított pályán.

news/1391_0_300.jpg

A várt 8-10 csapat helyett 5 részvételével zajlott a torna

A műfüves pálya egy évvel ezelőtt, pályázati forrásból épült meg a Városi Stadionban az egykori aszfaltos kézilabdapálya helyén. Éjszakai labdarúgó tornát második ízben rendeztek a küzdőtéren. Idén öt baráti társaság öltözött futballszerelésbe, a torna főszervezője azonban 8-10 csapat részvételére számított előzetesen. Utassy Béla főszervező ugyanakkor úgy véli: a nézőtéren helyet foglalók magas színvonalú mérkőzéseket láthattak.
“Nagyon jó kis mérkőzéseket játszottak a csapatok. Azt gondoltam, hogy az alacsony létszám a minőség rovására megy majd, de szerencsére nem így történt.”

Az első mérkőzés este 7 órakor kezdődött, még természetes fényviszonyok mellett, később azonban mind a négy reflektor működésbe lépett. Ebből adódóan Galanics Ferenc kettős szemszögből is nézte a találkozókat. Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnökeként örült, hogy ismét létrejött a torna, a VSI intézményegység-vezetőjeként pedig a világítás minőségét is vizsgálta.
„Tegnap állítottunk a világításon, az elmúlt évben ugyanis egy-két sötét folt volt a pályán. De ezek mellé el tudnék még képzelni négy másik reflektort is, hogy még homogénebbek legyenek a fényviszonyok.”

A II. Villanyfényes Műfüves Labdarúgó Tornát végül az Ózdi Önkormányzat csapata nyerte meg. A küzdelemsorozat legjobb kapusának Bakk Tamást választották, a gólkirály Farkas Dominik lett, a legjobb mezőnyjátékosnak járó különdíjat Váradi József vihette haza.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!