Fábián és Farkas – arannyal, Kovács bronzéremmel gyarapította az ÓKE érmeinek számát

Június utolsó hétvégéje sem telhetett el versenyzés nélkül az Ózdi Kerékpáros Egyesület tagjai számára. Ugyan az elmúlt hétvégén az ÓKE-sok tartottak egy rövid szünetet, de ez jól is jött számukra, hiszen most kezdődik igazán a nagy üzem a kerékpársportban. A hét folyamán Maraton OB Visegrádon, majd július 14-én Borsodnádasdon olimpia-cross Magyar Kupa, aztán Sporonban szintén olimpia-cross OB.

Fábián Norbi három érmet is nyert Balassagyarmaton

Fábián Norbi három érmet is nyert Balassagyarmaton

De vegyük sorban, hogy mi is történt június utolsó hétvégéjén.

A szombati nap folyamán az MTB szakág képviselői két helyszínen is jeleskedtek. Elsőként a keleti régióban megrendezésre kerülő IV. Erdőbénye Drótszamár Fesztiválon, Farkas Joci és Linzenbold Tamás képviselték az ÓKE-t, majd Ózdtól  kicsit nyugatabbra, Frölich Tamás és Kovács “Pityikusz” István állt rajthoz az I. Csömöri Bringafesztivál keretein belül megrendezésre kerülő XCO Magyar Kupa futamon, ami egyben a Cross-Country Challenge sorozat 5. állomása is volt. Itt jegyeznénk meg, hogy a Magyar Kupa 5. és CCChallenge sorozat következő fordulóját az ÓKE rendezi augusztus 18-án, aminek részleteivel hamarosan jelentkezünk!

Farkas Joci

Farkas Joci

A szombati nap folyamán, ahogy már az előzőekben említettük Erdőbényén, egyenesen a Zemplén szívében került megrendezésre a IV. Drótszamár Fesztivál. A verseny helyszínéül a festői környezetben elhelyezkedő Béres szőlőbirtok szolgált, ahol a délelőtt 11 órai rajt előtt nem sokkal még egy frissítő zápor áztatta a maratonhoz készülődő versenyzőket na és a pályát, ami a Zemplén köves talajának nem igazán ártott, ám azt elhagyva a szántóföld mellett vezető utat teljesen eláztatta, így a felszedett sár és a nyomvonalon hagyott frissen kaszált fű egyvelege “vályogot” alkotva nagyon megnehezítette a versenyzők haladását! Szerencsére ez a körülmény Farkas Jocit nem hátráltatta abban, hogy a leggyorsabban ő abszolválja a versenyt, így a 35km-es rövid táv abszolút első helyezettjeként és a Master1-es kategória győzteseként haladt át a célvonalon! A szintén ezen a távon versenyző Linzenbold Tamásnak már több problémája akadt az ominózus pályarészen, és elmondása szerint itt vagy 3-4 helyezést is vesztett, de ismét befért a Top10-be és Kassa után egy újabb 9. helyezést szerzett.

A rövid táv győztese az ÓKE versenyzője Farkas Joci lett

A rövid táv győztese az ÓKE versenyzője Farkas Joci lett

Miután az erdőbényei verseny befejeződött, körülbelül vele egy időben vette kezdetét az I. Csömöri Bringafesztivál, aminek a fő száma az XCO Magyar Kupa futam volt. Az ÓKE-ból a versenyen két Master1-es versenyző Frölich Tamás és Kovács “Pityikusz” István voltak érdekeltek. Elmondásuk szerint már a 4,3km-es pálya első méterein is látszódott, hogy a csömöri szervezők, mennyi munkát és energiát (na és pénzt is) fektettek a pálya kialakítására. A rajt-cél területet a Bulgár-kert néven ismert park biztosította, amit elhagyva egy nagyon jól kiszélesített és zúzott kővel leszórt mászás nyitotta a pályát, majd rövid, de néhol annál meredekebb kaptatók és komoly technikai tudást igénylő épített pályaelemek (lépcső, sziklakert, ugrató) késztették erőkifejtésre és koncentrációra a versenyzőket. István és Tamás a délután négy órai rajttal voltak érdekeltek, ahol a Másodosztály, a Master1 és a Master2-es mezőny vágott neki a 4 és 3 körös penzumnak.

Kovács István (balra) és mögötte Frölich Tamás rajtolnak el Csömörön

Kovács István (balra) és mögötte Frölich Tamás rajtolnak el Csömörön

A rajtot legjobban a budapesti Cser Gábor (Alpin-Bike Team) kapta el, aki az első mászást megnyomva és a Master1-es mezőny előtt rajtoló Másodosztály végét gyorsan lekerülve stabilizálta vezető pozícióját, amit egészen a verseny végéig nem is adott ki kezéből.  Mögötte pedig Tamás és István 2. és 3-ként fordultak az első lejtőre, ami az első kör végéig meg is maradt, ám hirtelen megérkezett az addigi 4. helyezett balassagyarmati Ibrányi Attila (Vitalitás-SE), aki gyorsan próbált is tovább menni, ám István ezt a támadást átvette és tovább ment vele. A későbbiekben sajnos nem tudta támadni Ibrányit, mert az első átdobója össze-vissza pakolta a láncot, és többször marad a lánc olyan mászásos nagytányéron, ahol bőven kellett volna a kisebb, így meg kellett elégednie a 3. helyezéssel. Tamás kettejük harcából kimaradt és tisztes távolból követve a 4. helyen érkezett meg.

A szombati sikerek után vasárnap is gyarapodott az ÓKE éremtáblázatán az aranyérmek száma.

A Balassagyarmat-Csesztve-Garáb útvonalon került megrendezésre a X. Aranycsengő Kupa országúti mezőnyverseny. A Balassagyarmat déli részéről 11 órakor rajtoló mezőnyben két ÓKE kerekes, Fábián Norbert és Fehér Gábor “Gaba” volt megtalálható. A verseny útvonala ezúttal sem változott az elmúlt évekhez képest, így maradt a 37km-es és 600m szintkülönbséget tartalmazó táv, amiben egy hegyi részhajrá is helyet kapott. A rajtot követően a mezőny nagy tempóval kezdett és megindultak a helyezkedések a jobb pozíciókért, hogy az érintett településeken található rossz útminőség miatt elkerüljék az esetleges baleseteket.

Norbinak az időfutam mellett egyre jobban fekszenek a mezőnyversenyek is (a kép az EthicSport-Gömör Kupán készült)

Norbinak az időfutam mellett egyre jobban fekszenek a mezőnyversenyek is (a kép az EthicSport-Gömör Kupán készült)

A verseny félénél lévő hegy lábához megérkezve megkezdődtek a támadások, amit Norbi és a szombati napon az MTB Magyar Kupa Elit/U23-as versenyén 4. helyezést elérő Fenyvesi Péter sikeresen átvettek, majd együtt sprinteltek a hegyi hajráért, ahol Norbi frissebbnek bizonyult, így lekerülve Petit elhozta a részhajrá győzelmét, majd a garábi célban elsőként áthaladva bezsebelte a verseny abszolút és kategóriája első helyét is! Gábor a fő boly utáni csoporttal haladt, ám a célhoz vezető mászás megrostálta ezt a mezőnyt is, így ő a az abszolút 17. helyen gurult át a célvonalon, ami kategóriájának 6. helyét jelentette. Gábor nagyon jó élménybeszámolóját a versenyről ITT olvashatjátok! Gratulálunk mindenkinek a nagyszerű eredményekhez!    

Share Button

Minden vélemény számít!