Dobogón az ózdi futók

Az elmúlt hét szombatján rendezte meg az Egri Testedző Club Felsőtárkányban az I. Nyílt Hegyifutó Maraton Magyar Bajnokság futamát, ahol az ózdi Teknőc Futó Club és az Ózdi Kerékpáros Egyesület képviseletében öt versenyző állt rajthoz a különböző távokon és korosztályokban.

Nagy Róbert a dobogó 2. fokán

Nagy Róbert a dobogó 2. fokán

A verseny kezdetben ideális napsütéses időben és kissé saras pályával várta a futókat, ám menet közben megérkezett egy zivatar, ami villámokkal kísérve igencsak veszélyessé tette a versenyzést. Szerencsére baleset nem történt, de a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék sártengerré változtatta a nyomvonalat, így többen a feladás mellett döntöttek.

Nem így tettek az ózdi futók, akik keményen állták a szó szerinti sarat és mindannyian befejezték a versenyt. A legjobb Teknőcös eredményt Nagy Róbert szállította, aki a szenior férfiak 16,2km-es versenyében a 2. helyen ért célba. A fiatalabb korosztályban Dömötör Mihály volt sikeres, aki az ifjúságiak 8,1km-es futamában szerzett bronzérmet. Szintén a Teknőc színeiben állt rajthoz Vanczák Attila, aki 16,2km-es szenior korosztályban a 7-ként zárt.

Dömötör Mihály az ifjúsági korosztály harmadik helyét szerezte meg

Dömötör Mihály az ifjúsági korosztály harmadik helyét szerezte meg

A Teknőc tagjain kívül jól szerepelt még az Ózdi Kerékpáros Egyesületet képviselő Vitális István is, aki a 16,2km-es távon a felnőttek mezőnyében 4. helyezést ért el. Az ózdi klubokat képviselő futók mellett ott volt még a szintén ózdi, ám eddig még egyesületen kívüli versenyző Molnár Csaba is, aki a felnőttek között ért el kiváló 2. helyezést!

Gratulálunk nekik!

Share Button

Minden vélemény számít!