Előkészületek – Jön a VIII. Suzuki Kupa

Közel 80 versenyző adta le nevezését a VIII. Suzuki Kupa súlyemelő versenyre. A július 13-i viadal az interneten is élőben lesz látható, így nem csak a Városi Sportcsarnokba kilátogató érdeklődők tekinthetik majd meg a gyakorlatokat, hanem szerte a világban nézhető lesz a verseny. A népes mezőnyben az ÓSFC két topversenyzője, Nagy Nikoletta és Szepessy László is ott lesz.

news/1420_0_300.jpg

A fiatalok is nagyon készülnek a hazai megmérettetésre

Szorgalmasan gyakorolnak az edzőteremben az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club legfiatalabb versenyzői. A klub vezetése az elmúlt évek gyakorlatához hűen, az utánpótlás korú súlyemelőknek is lehetőséget ad arra, hogy élesben is megmutathassák felkészültségüket.

Az ifjú ózdi súlyemelők az elmúlt hetekben Budapesten már megmérettették magukat, és 42 gyakorlatból 41-et sikeresen végre is hajtottak Fekete József tanítványai, akiket hazai környezetben most először láthatnak majd az érdeklődők.

– Nagyon szeretnék érmet és kupát nyerni a jövő héten a Sportcsarnokban. Hetente négy edzésünk van. Nagyon szeretem ezt a sportot, mert teljesen átmozgatja testünket. – mondta Fekete Dominik, az ÓSFC súlyemelője

A VIII. Suzuki Kupán a háromszoros EB ezüstérmes Nagy Nikoletta és a masters világjátékokra készülő Szepessy László is a súlyok mögé áll. Niki térdműtétje után csupán könnyed átmozgatásnak tekinti az ózdi versenyt, Laci bácsi azonban akár a lökés világcsúcsát is megjavíthatja a Városi Sportcsarnokban. A megmérettetésnek azonban nem ez lesz az egyetlen érdekessége.

– Úgy néz ki, hogy idén nemzetközi lesz a versenyünk, mert Ukrajnából is érkezett nevezés. Ha minden igaz, itt lesz egy olyan masters korú súlyemelő, aki 190 kilogrammot tud lökni. Közel 80 versenyző lesz jelen a Sportcsarnokban. Délelőtt az utánpótlás korúak, délután először a hölgyek, aztán az ifjúsági, junior, felnőtt és masters férfiakat láthatják az érdeklődők. – nyilatkozott Fekete József, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club elnöke.

A verseny jegyzőkönyvét elektronikusan rögzíti a versenybíróság, a gyakorlatokat az élő internetes közvetítésnek köszönhetően a világ minden táján láthatóvá válnak. A július 13-i VIII. Suzuki Kupa súlyemelő versenyt a helyszínen díjmentesen tekinthetik meg az érdeklődők.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!