Kétnapos küzdelem

Tíz csapat rúgta a bőrt két napon keresztül a Városi Strandfürdő homokján. A strandfoci tornát második ízben szervezték meg, a résztvevők létszáma növekedett tavaly óta. A talaj kiszámíthatatlansága látványos mérkőzések sorát eredményezte, amelyeken a technikai tudás is sokkal nagyobb hangsúlyt kapott, mint egy hagyományos találkozón.

news/1438_0_300.jpg

Látványos küzdelmeket láthattak a pálya szélén állók

Napfény, jó minőségű pálya, lemezlovas és futballozni szerető férfiak. Ez a négy összetevő volt elengedhetetlen feltétele a II. Ózdi Strandfoci tornának. A kezdeményezést 2012-ben hagyományteremtő szándékkal indították el helyi fiatalok, akik a tavalyi siker után törvényszerűnek tartották a folytatást. Ahogy mondták: ezzel a sporteseménnyel szeretnének jó hírnevet szerezni városunknak.

Mocsárkó Máté főszervező szerint:
A különlegessége az lehet ezeknek a mérkőzéseknek, hogy a szabadrúgásoknál nincsen sorfal és a kapus kézzel is megfoghatja a hazaadásokat. A játékból a technika és az erő jön ki igazán.

A II. Ózdi Strandfoci tornán amellett, hogy amatőr és igazolt labdarúgók is pályára léptek. Voltak, akik alkalmi tréningekkel rákészültek a kétnapos küzdelemsorozatra, de akadt olyan csapat is, amely először tette próbára magát homokon.

Pintér Zsolt labdarúgó elmondta
A mi csapatunk egy All Star csapat, olyan, mint a kanadai jégkorong válogatott, vagyis csak a meccs előtt találkoztunk először egymással. Ez azonban nem akadály számunkra, a „Legsportszerűbb csapat” címet igyekszünk megszerezni.

A kétnapos strandfoci tornát végül a Street Grund fantázianevet viselő formáció nyerte meg. Az ezüstérem a Varánusz, a bronzérem Brigád játékosainak jutott. A gólkirályi címet Győri Adrián szerezte meg, a legjobb mezőnyjátékos Farkas Dominik lett, a legjobb kapusnak Nagyidai Dávidot választották meg a szervezők.

Szöveg és fotó: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!