Nagyváradi siker

A nagyváradi fiatalokból álló „Baller Ific” fantázianevet viselő csapat nyerte az idei utcai kosárlabda tornát. Az Újváros téri pályán ezúttal 12 csapat mérte össze felkészültségét. A 3 a 3 ellen vívott mérkőzések mellett az érdeklődőket freestyle bemutató és helyi lemezlovas is szórakoztatta.

news/1439_0_300.jpg

A megnyitón Dr. Mészáros Miklós és Ríz Gábor kívánt sérülésmentes játékot

A leglelkesebb kosárlabdázók reggel 9 órakor kezdték el labdáikat pattogtatni az országszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Újváros téri pályán. A hivatalos megnyitóra mintegy 60 játékos sorakozott fel a palánkok alatt, akiknek a sportágat igencsak kedvelő Riz Gábor és Dr. Mészáros Miklós kívánt sérülésmentes, jó játékot. A mérkőzésekre való ráhangolódást a budapesti Jamnastyx.hu freestyle bemutatója tette teljessé.
A 10 percig vagy 14 pontig tartó mérkőzéseken 3 a 3 ellen küzdöttek egymással a csapatok. A létszámmal elégedettek voltak a szervezők, hisz az ózdi fiatalok mellett többek között Békéscsabáról, Paksról és az országhatáron túlról is érkeztek játékosok erre a tornára.

Kasza Gergő szervező elmondta:
Ez részben szórakozás, részben férfias harc a csapatok számára. A palánkok alatt nagy küzdelem zajlik minden egyes pontért és szabad labdáért, mert mindenki meg akarja mutatni, hogy ő a legjobb. Mindez azonban a Fair Play szellemében zajlik, vagyis odafigyelünk egymásra.

A streetball tornán résztvevő játékosok között akadt olyan, aki év közben már járt városunkban, igaz, akkor még teremben játszott bajnoki összecsapást az ÓVSE együttesével. A megyei pontvadászat jó helyszíne volt a nyári megmérettetés népszerűsítésre, így a szikszói és a kazincbarcikai kosárlabdázók is beneveztek az ózdi eseményre.

Gurszin Dávid játékos szerint:
„Nagyon jó atmoszférája van ennek a tornának. Nagyon sok streetballon játszottunk már, de ennyi csapatot kevés városban tudnak felmutatni.”

Az utcai kosárlabda tornát végül a nagyváradi fiatalok nyerték meg, akik a döntőben a szikszói együttest verték meg. A legjobb ózdi csapat az Öreg Zergék alakulata lett, akik a Jamnastyx.hu-val karöltve a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Szöveg és fotó: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!