Vasárnap Ózdra látogat a mountain bike sport “krémje”

Másodízben rendeznek országos hegyikerékpáros versenyt a Bíben-völgy bejáratánál a hétvégén. Az ózdi Mountain Bike XCO futam a Magyar Kupa egyik állomása is egyben, ezért a szervezők népes mezőnyre számítanak. A pálya nyomvonala alig változott tavaly óta, így az adrenalin-növelő letöréseken idén is le kell majd gurulniuk a versenyzőknek.

Az elit verseny tavalyi győztese a szegedi Blazsó Márton volt

Az elit verseny tavalyi győztese a szegedi Blazsó Márton volt

Az Ózdi Kerékpáros Egyesület tagjai a 2004-es olimpiai válogató és a 2010-ben életre hívott SuperCross sorozat egy-egy fordulójának rendezése után tavaly szerveztek először XCO Magyar Kupa futamot. Az Újváros téren kialakított pálya  jelesre vizsgázott 2012-ben, ezért a szakág országos vezetői idén is felkérték az ÓKE elnökségét, hogy adjanak otthont a rendezvénynek.

A héten folyamatosan tréningekkel egybekötött bejárást tartottak a Bíben-völgyben az ózdi futam szervezői. A pálya nyomvonala már ki van jelölve, a szalagozást szombaton tartják meg, hogy addig se zavarják a kiskert tulajdonosok mindennapjait.

– Valamivel rövidebb, de kicsit erősebb lesz a pálya, mint tavaly volt. Technikai elemeket szerettünk volna beletenni, de ahhoz egy kis segítségre, farönkökre, ácskapocsra, ehhez hasonló dolgokra lenne szükségünk, mert ez a Magyar Kupa színvonal megkívánná a keményebb pályát. – mondta Kovács István, versenyigazgató.

Az ÓKE elnöke ismét népes mezőnyre számít. A pontos létszámot azonban ma még nem tudja megtippelni Frőlich Tamás, mert az előzetes nevezés mellett a versenyzők a helyszínen is leadhatják nevezési lapjukat vasárnap reggel. Az ózdi kerekesek közül többen kettős szerepet töltenek majd be az előttünk álló hétvégén, vagyis a rendezői mivoltuk mellett kerékpárjuk nyergében is bizonyítani szeretnének.

– A rendezés a fő feladat ezen a hétvégén, de néhányuktól azért komoly eredményeket is várunk. Ide tartozik például versenyigazgatónk, Kovács István is, aki a masters 1-es kategóriában esélyes a dobogóra. – nyilatkozott Frőlich Tamás, az Ózdi Kerékpáros Egyesület elnöke.

Kovács Istvántól itthon is dobogós helyezést várnak

Kovács Istvántól itthon is dobogós helyezést várnak

A II. Ózd Kupa első futama vasárnap délelőtt 9 órakor rajtol majd el az amatőr junior, felnőtt és master férfiak és nők részvételével. A leglátványosabb küzdelem a délután fél 2-kor illetve a délután 3 órakor induló mezőnynél ígérkezik. A szervezők a leghosszabb távot a 19 és 29 év közötti férfiak számára jelölték ki, nekik hét kört kell majd megtenniük a mintegy 4 kilométer hosszú pályán.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!