Vasárnap rajtol a 2013/14-es megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság

A Felsőzsolca otthonában kezdi el vasárnap délután a 2013/2014-es megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot az Ózdi FC. A fekete-fehér klub felnőtt csapata alaposan megfiatalodott a nyáron, így a Tokár Béla által előre megálmodott játékrendszert módosítani kellett a felkészülés során. A szurkolók hazai pályán augusztus 24-én, a Karcsa ellen buzdíthatják először kedvenceiket.

news/1519_0_300.jpg

Felsőzsolcán kezdi a megye I-es szereplést az ÓFC

Öthetes nyári felkészüléséhez végéhez érkezett az Ózdi FC megyei I. osztályú labdarúgó csapata. Tokár Béla együttese az elmúlt hetekben a Borsodnádasd, a Cered, az Edelény és az amatőr játékosokból álló Száva FC ellen játszott edzőmérkőzést. A bajnoki rajt előtti utolsó tréningeken a klub ifjúsági csapata ellen gyakoroltak a fekete-fehér labdarúgók. A csapat edzője szerint nyögvenyelős alapozási időszakon vannak túl, amely sok tanulsággal szolgált.

– Eredetileg úgy gondoltam, hogy négy, vonalban védekező hátvéddel játszunk majd a bajnoki mérkőzéseken, ám be kellett látnom, hogy erre ez a keret nem alkalmas, mert a középpályán inkább a játékot szervező labdarúgóink vannak, akik keveset ütköznek és szerelnek, így már az első fordulóban visszaállunk a régi szisztémára, vagyis középhátvéddel és beállóssal oldjuk meg a hátsó alakzatot. – mondta Tokár Béla, az Ózdi FC edzője.

A felkészülési mérkőzéseken látottak azt bizonyítják, hogy a nyáron a klubhoz visszatérő fiatal labdarúgók közül többen – mint például Ficzere Marcell és Farkas Adrián – kulcsszerepet kapnak majd a felnőtt csapat bajnoki találkozóin. A csapatkapitányi karszalagot továbbra is Füleki Csaba viseli majd a mérkőzéseken.

– Nagyon nehéz megújulnia egy labdarúgónak úgy, hogy félévente alaposan megváltozik a keret. A fiatalok beilleszkedéséhez időre van szükség, ezért meglátásom szerint az első 5-6 forduló arra fog rámenni, hogy mindenki megtalálja a tényleges helyét a csapatban, és megfelelő módon be tudjon kapcsolódni a játékba. – nyilatkozat Füleki Csaba, az Ózdi FC labdarúgója.

A megyei I. osztályú bajnokságot 16 csapat alkotja ebben a szezonban. Ezt azt jelenti, hogy az ÓFC-re 15 bajnoki mérkőzés vár az ősszel, ebből hetet játszik hazai pályán, nyolcszor vendégként szerepel majd. Tokár Béla együttese vasárnap 17 órától a Felsőzsolca otthonában kezdi meg a pontvadászatot, az első hazai találkozót jövő héten szombaton, délután 5 órakor a Karcsa ellen játssza a csapat. Az ifjúsági gárda mérkőzéseit minden alkalommal két órával a felnőtt összecsapás előtt rendezik meg.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!