Ma láthatják először játszani az őszi szezonra formálódó ÓKC-t a hazai szurkolók

Nyári felkészülésének második szakaszához érkezett az Ózdi KC NBI/B-s férfi kézilabda csapata. A piros-kékek az elmúlt hetekben többnyire erőnléti tréningeket végeztek, edzőmérkőzést eddig csupán egyet játszott a csapat. A helyi szurkolók szombaton láthatják először a formálódó együttest, hisz a klub vezetése ismét megrendezi a hagyományos négycsapatos tornát a Városi Sportcsarnokban.

news/1546_0_300.jpg

Négy csapat részvételével zajlik a torna

Az ózdi kézilabdázók július végén kezdték meg felkészülésüket az NBI/B-s bajnokság 2013/2014-es idényére. A felnőtt és a junior keret tagjai továbbra is együttes erővel hajtják végre Szakál György edzésprogramját, amelyben az elmúlt négy hétben leginkább a kondicionálós gyakorlatok játszották a főszerepet, a taktikai elemek gyakorlását a napokban kezdte el a csapat. A támadási – védekezési variációkat a Balassagyarmaton lejátszott edzőmérkőzésen már kipróbálta az ÓKC, az ott észlelt hiányosságokat a szombati, hazai rendezésű tornán lehet majd javítani. A piros-kékek délelőtt fél 10-től a Gyöngyös junior gárdájával mérkőznek meg a Városi Sportcsarnokban, majd az eredmény alakulásától függően a SzentendreNyírbátor párharc győztese vagy vesztese lesz a mieink ellenfele a délutáni helyosztókon.

Azt beszéltük meg a fiúkkal, hogy megpróbálunk egy sokmozgásos, gyors játékot játszani szombaton. Bizonyára fáradtan mozognak majd a lábak, mert becsületesen dolgoztunk az erőnléti edzéseken az elmúlt hetekben, de szeptember közepén már bajnoki találkozó vár ránk, így minden játéklehetőségnek nagy súlya van. – mondta Szakál György az Ózdi KC edzője.

A felnőtt csapat játékoskerete Nyikes Csaba és György Gábor után újabb két játékossal bővülhet a közeljövőben. Az egykor a Ferencváros, valamint a Mezőkövesd kapuját is védő Tóth Koppány már a piros-kékekkel edz és szintén a Matyóvárosból egy kettős játékengedéllyel rendelkező szélső is az ÓKC-t fogja erősíteni a következő szezonban.

Nagyon ki vagyunk már éhezve a játékra és ha már hazai pályán játszhatunk, szeretnénk is megnyerni a hétvégi tornát. Alakul a csapat, de hogy ez mire lesz elég a bajnokságban, azt majd a későbbiekben látjuk meg. – nyilatkozott Barta Dániel, az Ózdi KC kézilabdázója.

A hétvégi négycsapatos tornát követően szeptember 4-én Hajdúnánáson játszik Magyar Kupa mérkőzést az ÓKC, a szeptember 15-ei szezonnyitón pedig az Eger együttesét látják vendégül a mieink.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Minden vélemény számít!