Nagy Robi helyt állt a hegyifutó VB-n

Nagy Róbert személyében újabb világszintű sporteseménynek volt ózdi résztvevője. A Teknőc Futó Club atlétája a csehországi Masters/Veterán Hegyifutó Világbajnokságon képviselte klubját és városunkat. A 46 éves sportoló 8,6 kilométert futott az Ózdtól 600 kilométerre fekvő Krkonoskí hegységben és korosztályában a huszadik legjobb időt érte el.

Amatőr sportolóként Robi 20. helyezése kiválónak eredménynek számít a nagyon erős mezőnyben

Amatőr sportolóként Robi 20. helyezése kiválónak eredménynek számít a nagyon erős mezőnyben

Nagy Róbert 1997 óta fut versenyszerűen, a Teknőc Futó Clubnak 2012-ben, Ózdra való hazaköltözése után lett tagja. A lelkes sportember több rangos hazai versenyen is megmérettette már magát, világbajnokságon azonban most először állt rajthoz. A csehországi Janské Láznéból indulva egy 8,6 kilométer hosszú, 700 méter szintemelkedést magába foglaló pályát kellett leküzdenie ahhoz, hogy elérje a Fekete-hegy csúcsán kialakított célt. Korosztályában 46 versenyző tette próbára felkészültségét, az ózdi atléta a huszadik legjobb időeredményt ért el.

Nem ismertem sem a mezőnyt, sem a versenyen induló két másik magyar társamat sem, így előre nem tudtam tervezgetni. Talán ha elhiszem, hogy többre vagyok képes, akkor jobb eredményt is el tudtam volna érni, de ezzel sem vagyok elégedetlen. – mondta Nagy Róbert, az Ózdi Teknőc Futó Club atlétája.

Nagy Róbert ebben az esztendőben már a második olyan versenyző, aki világbajnokságon képviselte a Teknőc Futó Club színeit, hisz Dömötör Mihály júliusban, a franciaországi ifjúsági hegyifutó vb-n volt a magyar válogatott tagja. Két jó gondolkodású sportoló – mondja büszkén a fiúkról Kormos József. A helyi klub elnöke szerint Robi vb-n elért huszadik helye remek eredménynek számít, bár meglátása szerint a nemzetközi rutintalanság azért megmutatkozott a taktikáján.

Hegyet meg kell tanulni futni. Ott nem lehet végig erős tempót futni, mert akkor az ember „belehal” a végébe. Viszont azt sem jó, ha nem futja ki magát az ember. Robi teljesítménye elsőre jónak mondható, még két-három ilyen versenyen elindul és akkor eredményessége is javulni fog. – nyilatkozott Kormos József, az Ózdi Teknőc Futó Club elnöke.

Nagy Róbert a világbajnokság után is folyamatosan edzésben marad, mert készül az őszi hónapok versenyeire, amelyek közül az egyik legnagyobb a SPAR Budapest Maraton lesz.

Hamarosan Robi is beszámol csehországi élményeiből

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!