Piliscsabán húztak “nyúlcipőt” az ózdi futók

Kellemes őszi időben, Piliscsabán került megrendezésre az Életfa X2S Terepfesztivál, amelyen a nap gerincét adó terepduatlon országos bajnokság mellett, külön külön, csak a hegyikerékpározás és a terepfutás szerelmeseinek is rendeztek versenyt a Pilis vonulatain.

Eredményes napot zártak az ózdi futók

Eredményes napot zártak az ózdi futók

A futóverseny ezúttal a hat futamból álló MAHFUSZ terepfutó kupasorozat 4. állomása is volt, így nem csak a mai napi helyezésekért, hanem az összetett értékelésbe számító pontokért is ment a harc. Az ózdi színeket három versenyző, Molnár Csaba (egyéni versenyző), Nagy Róbert (Teknőc Futó Club) és Vitális István (ÓKE) képviselték, akik mind a hárman a kupafutam 28km-es távján álltak rajthoz, amin nem kevesebb, mint 840! méter szintkülönbséget is meg kellett futniuk a versenyzőknek.

X2S, terepduatlon, Piliscsaba, mtb, terepfutás, Országos Bajnokság, Életfa

Szintben nem volt hiány

Ahogy a szinttérképen is látható, a 7km-es pálya, (amiből négy kört kellett teljesíteniük) sík részt nem tartalmazott, sokkal inkább olyat, ahol fölfelé majdnem négykézláb vagy lefelé “gatyaféken” közlekedett az ember. Ennek Nagy Robi látta a legnagyobb kárát, aki a második körben egy kis figyelmetlenségnek köszönhetően közelebbről is megnézte a Pilis talaját, ám ez szerencsére nem játszott szerepet a verseny végkimenetelében és Robi 2:39-es idővel így is megnyerte a Master korosztály versenyét, ami az abszolút verseny 3. helyére is elegendő volt! Csaba és István, nem mutatott be Robihoz hasonló “mutatványt” a verseny folyamán, így a felnőtt korosztály igen népes mezőnyének a 4. (Csaba) és 7. (István) helyén érkeztek a célba.

x2s3

Remélhetőleg a sorozat végén is a dobogó legfelső fokára állhat Robi

Nem csak a talaj, de Robi is kemény volt ma!

Nem csak a talaj, de Robi is kemény volt ma!

Helyezéseikkel mindhárom futó egyre közelebb került a végső sikerhez, ahol Robi vezeti korosztályának összetettjét,  Csaba a 2. helyen, István pedig a 4. helyen áll jelenleg a felnőttek között.

A következő fordulóra a jövőhéten, szeptember 21-én Esztergomban kerül sor!

Share Button

Minden vélemény számít!