A csapat marad, a név változik

Visszalépett az NB II-ben való indulástól az Ózd Városi Sportegyesület női kézilabda-csapata. A Városi Sportcsarnok azonban nem marad harmadosztályú mérkőzés nélkül, mert az ÓVSE helyét az a Lóci DSE vette át, amely az elmúlt szezonban utánpótlás szinten már együtt dolgozott a bajba került szakosztállyal.

news/1613_0_300.jpg

Szombaton már Lóci DSE néven lép pályára az “ÓVSE” női kézilabda csapata

Azt már a nyári felkészülés kezdetén is látni lehetett, hogy nincsenek könnyű helyzetben az ÓVSE női kézilabda csapatának vezetői. A gárda már ekkor is csupán 8 igazolt játékossal rendelkezett, és ez a létszám a későbbiekben még tovább fogyatkozott. A bajt tetézte, hogy az Eger feljutott az NBI-be, így az onnan kölcsönkapott kézilabdázókról is le kellett mondania a szakvezetőnek. A szűkös költségvetés új játékosok igazolását nem tette lehetővé, ezért a szakosztály vezetői a visszalépés mellett döntöttek. A város azonban nem marad NBII-es női kézilabda csapat nélkül, mert az ÓVSE megüresedett helyét a Lóci DSE veszi át a pontvadászatban.

Évek óta tudjuk, hogy ez a női szakág így már nem tartható fönt. Már az előző bajnokságban is már csak úgy tudtunk elindulni, hogy az ÓVSE mellett a Lóci nevét is használtuk, mert az utánpótlás bajnokságban csak úgy tudtunk részt venni. Ebben az évben pedig bekövetkezett az, hogy teljesen elfogytak az erőink. – mondta Ivády Csaba, az ÓVSE edzője.

Az NBII-es női kézilabda csapat tehát Lóci DSE néven szerepel a 2013/2014-es bajnoki szezonban. A csapat legidősebb játékosa Tóth Ágnes lesz, a maga 22 életévével. Barta Zsolt örül a lehetőségnek, mert úgy gondolja, hogy a klub fiatal 13-14 éves tehetségei sokat fejlődhetnek a pontvadászatban.

Van öt-hat felnőtt korú játékos, tehát elvileg a kezdősorunk az megvan a felnőtt korú játékosokból, akiket az ÓVSE-től igazoltunk át. Nekünk eredetileg is az lett volna a célunk, hogy 3-4 tehetséges játékossal kiegészítjük ezt a felnőtt keretet, és úgy már megnyugtatóan lehetett volna játszani. Ezt most el is tudtuk érni, vagyis a mi juniorjainkkal kiegészülve a felnőtt csapat el tud indulni a bajnokságban, és nagyon bízom benne, hogy a tavaly elért eredményt, ebben az esztendőben is el tudjuk majd érni. – nyilatkozott Barta Zsolt, a Lóci DSE edzője.

Az első bajnoki találkozón már túl is vannak a lányok. A Nyíregyházán elszenvedett 10 gólos vereség legfőbb tapasztalata, hogy kapus poszton kellene megerősíteni a csapatot. Erre több lehetőség is megfogalmazódott már a vezetők fejében, a döntésre azonban nem lehet sokat várni, hisz szombaton jön az újabb tétmérkőzés.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Minden vélemény számít!