11 úszó, 12 óra – közel 100.000 méter – Extrém versenyen a Fiedler SE úszói

Újabb eredményeket, ezúttal extrém sportsikereket értek el a Fiedler SE aktív és volt úszópalántái, akik a Sri Chinmoy Marathon Team által szervezett 12 órás éjszakai úszóversenyen vettek részt Székesfehérváron, október 5-6-án.

Kiváló eredményt értek el az ózdi úszók

Kiváló eredményt értek el az ózdi úszók

A Fiedler SE versenyzői elsősorban kalandvágyból vágtak neki a különleges megmérettetésnek, de a több diákolimpiai döntőnek is helyet adó, általuk is jól ismert medencében elragadta őket a versenyszellem. A fiúk mezőnyében az Elek Roland, Matula Marcell, Pál Zsombor, Sződi Zsolt, Taraczközi Gergő és Tóth Dániel alkotta “ROSSZFIÚK” nevű hatosfogat 48.700 méteres összteljesítményével meg sem állt a dobogó harmadik fokáig. A bronzérmes fiú váltót csak két szerb, felnőtt versenyúszókból álló team előzte meg, így a fiúk ezzel az eredményükkel a legügyesebb magyar férfi csapattá váltak.

A 3. helyezett fiú csapat

A 3. helyezett fiú csapat

Az öttagú lányváltó teljesítménye még fényesebbre sikeredett, hiszen a Bártfai Csenge, Csobod Amina, Kovács Eszter, Szaka Dorka és Sződi Cintia által megformált “KILOMÉTERFALÓK” nevű alakulat nem adta alább az aranyéremnél. Az öt fiatal lány által megúszott 48.100 méter a dobogó tetejére repítette a váltót, s közel 7.000 métert vertek a második helyezett lány csapatra.

Az ózdi lányok 7000m-t vertek a második helyezett csapatra!

Az ózdi lányok 7000m-t vertek a második helyezett csapatra!

A Fiedler SE mindkét gyermek váltójának teljesítménye és küzdeni akarása valamennyi szervező és résztvevő csodálatát kivívta, már csak azért is, mert a medence tele volt triatlon -, nyíltvízi, – és aktív valamint volt úszó felnőtt versenyzőkkel.

bbblbbbr
0
0
0
0
0
0
0
0

A hat fiúnak 30 perces váltásokkal fejenként négyszer, míg a lányoknak ötször kellett csobbanniuk a medencében. A holtpont legtöbbjüknél a harmadik rajtnál következett be, valamikor hajnali 3-4 óra környékén, amikor már fáradt, mély alvásból ébredve kellett a soros etapot teljesíteni. A mieinknél a leghosszabb távot Szaka Dorka úszta meg, aki 10.900 métert tolt le a medencében az este folyamán.

A szervezők a teljes mezőny legfiatalabbját, a 10. évét betöltő Sződi Zsoltot, születésnapja alkalmából tortával, valamint mindkét váltónkat, legfiatalabb fiú és lány csapatként, egy-egy kupával is jutalmazták.

Szöveg: Szaka Attila

Fotók: Varga Anita

Share Button

Minden vélemény számít!