Hatalmas bravúr Békésen!

Vesztett állásból fordítva, egy rendkívül izgalmas mérkőzésen gyűjtötte be a két pontot az Ózdi KC együttese Békésen. A keleti csoport 7. fordulójában az alföldiek a szünetben még három góllal vezettek, de a második játékrészben fegyelmezett játékkal, sikerült megfordítani az állást. Végül izgalmas végjátékban győzni tudtak Szakál György fiai, amire hosszú évek óta nem volt példa.

Nehéz küzdelem volt

Jól kezdett az Ózdi KC, de az első néhány perc irányítása után a hazaiak domináltak. A piros-kékek sorozatosan rossz döntéseket hoztak, ennek köszönhetően a Békés 11-4-re (!) ellépett. Az indokolt időkérés során szerencsére sikerült rendezni a sorokat, így a mieink elkezdhették a fokozatos felzárkózást. A Panyi-Ponyi csere új lendületet adott, de a szünetre így is a hazaiak vonulhattak nyugodtabban. A három gólos hátrány azonban sokkal jobban festett, mint a hét, az ellenfél látótávolságon belül maradt, így – a nehézségek ellenére  – harminc perc után teljesen nyílt volt az összecsapás.

Nagy szívvel, nagy elszántsággal

Egy héttel ezelőtt a Lajosmizse ellen György Gábor, most pedig előbb Tóth Koppány, majd Losonczi László jelentett stabilitást az ózdi kapuban. A második játékrész elején még kettős emberhátrányból is sikerült pozitívan kijönni, ami még nagyobb lendületet adott a csapatnak. Ekkorra teljesen összeállít a védekezés, Panyi és Kocsis Csaba vezérletével a Békést sikerült többször is passzív helyzetbe, majd kikényszerített lövésekbe belekényszeríteni. A hazaiak egyre inkább elbizonytalanodtak, ezzel egyenes arányban jött meg a mieink étvágya. A játék további gyorsítása érdekében irányítóba Koscsó Ádám érkezett a pályára, aki bátran felvállalta az egy az egyezést, valamint kiválóan készített elő Nyikes Csabának. Ráadásul így a szélen Scitovszky Tamás is nagyon élt, így az utolsó tíz percre fordulva egy-két góllal az Ózdi KC vezetett. Beállóban Kocsis Csabát is keményen faragták, de állta a sarat, ráadásul fontos helyzetekben szerzett gólokat. A végjáték azonban így is pokolian izgalmasan alakult: 25-25 után Kocsis Róbert szerzett meg egy labdát, majd felállt fal ellen sikerült megszerezni a győztes találatot. A Békésnek erre már nem volt válasza, így hosszú évek után az Ózdi KC elhozta a két pontot az alföldi városból. Nagy bravúr volt, GRATULÁLUNK SRÁCOK!

Jegyzőkönyv

Férfi NB I/B.,

Keleti csoport, 7. forduló

Békési FKC – Ózdi KC     25-26 (14-11)

Békés, 500 néző. V.: dr. Janáky, dr. Serfőző.

Békési FKC: Domokos – Molnár S. (4), Kósa B. (1), Kovács A. (2), Gazsó P. (4), Ambrus (8), Kardos R. (1). Csere: Styop (k), Kopcsák (1), Lehoczki (1), Felföldi G. (-), Polgár T. (-), Sipeki L. (3), Fekete G. (-), Roczó T. (-). Edző: Gávai Ferenc. Ózdi KC: TÓTH K. – Kocsis R. (1), Panyi (-), Barta D. (4), Kocsis Cs. (3), NYIKES (7), SCITOVSZKY T. (6). Csere: LOSONCZI (k), PONYI Z. (2), KOSCSÓ Á. (3), Szakál M. (-), Kóródi K. (-), Kleska A. (-), Lázár S. (-), Bárdos P. (-). Edző: Szakál György.

Gávai Ferenc: – Szeretnék gratulálni az ellenfélnek, mert rendkívül taktikusan és fegyelmezetten kézilabdáztak ezen az estén. Mi az első félidőben eldönthettük volna a találkozót, de nem tettük. A fordulás után egyre többet kapkodtunk, idegeskedtünk, aminek ez lett az eredménye. Szomorúak vagyunk a vereség után, de az élet megy tovább, a következő fordulóban javítani szeretnénk.

Szakál György: – Kemény békési szembeszélben játszottunk, ennek ellenére lendületes, jó teljesítménnyel megérdemelten nyertünk. Az elmúlt hét évben erre nem volt példa, ezért gratulálok a fiúknak. Küzdeni akarásban mindenkinek ötös.

Marosréti Ervin