Vendégsiker a megyei rangadón – képgalériával

A Miskolci Sportiskola csapata nyerte a Lóci DSE elleni megyei rangadót az NBII-es női kézilabda bajnokság 6. fordulójában. Az első játékrész még kiegyenlített játékot hozott, a szünet után azonban Kupecz László tanítványai felőrölték a fiatal ózdi együttest a Városi Sportcsarnokban. Ivády Csaba szerint vereségük legfőbb oka a gyenge fizikai felkészültségük.

A mérkőzés végére kijött a fizikális felkészültségben lévő különbség

A Lóci DSE nyitott, 4-2-es védekezéssel és egy 14 éves kapussal kezdte meg a megyei rangadót. Az első játékrészben hol egyik, hol másik csapat vezetett, de egy-két gólos előnynél többre egyik sem tudott szert tenni. Az ózdi lányok támadásban a megszokottnál több pontatlanságot követtek el, amelyekből a miskolciak több gyors lerohanást tudtak vezetni, könnyű gólokat szerezve ezekből. A szünetben 13-14 állt az eredményjelzőn. A második félidőt a mieink kezdték jobban, ám a lendület csupán 6 percig tartott. Ekkor a vendégek Szűcs Laura és Kántor Ildikó vezérletével magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, és a 10 perc alatt megszerzett ötgólos fórjukat meg is tudták tartani a találkozó végéig. Lóci DSEMiskolc Városi Sportiskola 27 – 32.

Kicsit talán jobban akartuk ezt a győzelmet, mint a hazaiak és kicsit talán fizikálisan is jobbak voltunk a hazaiaknál és talán ez döntötte el a mérkőzést. Nagyon ügyesek és tehetségesek az ózdi kislányok, de még szó szerint kicsik. – mondta Kupecz László, MVSI edzője.

A Lóci DSE játékosai közül ezúttal is Jakab Zsófia és Tóth Ágnes vitte a prímet góllövésben. Előbbi kilencszer, utóbbi hétszer vette be a miskolci kaput. A fiatalok közül a balszélső Vass Virág volt a legeredményesebb, öt góllal.

Várható volt, hogy előbb-utóbb a kevés edzésmunka rámegy a játék rovására. Főiskolára járó játékosaink csupán a mérkőzéseken tudnak részt venni, így fizikai állapotunkon lehet most már látni, hogy kevesek vagyunk és a mérkőzések végére elfáradunk. – nyilatkozott Ivády Csaba, a Lóci DSE edzője.

Szezonbeli ötödik vereségével a Lóci DSE az utolsó előtti helyre csúszott vissza a bajnoki tabellán, ám a következő hetekben a 10. pozícióban álló Alsózsolca és a sereghajtó Adács ellen lesz lehetőség javítani az eddigi negatív statisztikán. A Városi Sportcsarnokban november 16-án (15 óra) buzdíthatják legközelebb a csapatot a szurkolók.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu