6-2-es ózdi győzelem a teke NBI-es Keleti csoportjában

Bravúros győzelmet arattak férfi tekézőink az NBI Keleti-csoportjának 7. fordulójában. Az ÓVFTC együttese a dobogóért harcban álló Szegvárt múlta felül vasárnap kora este. A mieink közül Stréer Tamás nyújtott átlagon felüli teljesítményt, ám a sikerhez a többiek jó játéka is kellett.

news/1704_0_300.jpg

A vendég csapat a tabella 3. helyét foglalta el a mérkőzés előtt

A vendég Szegvár a harmadik, a házigazda ÓVFTC a bajnoki tabella 10. helyét foglalta el a mérkőzés megkezdése előtt, így az előzetes esélylatolgatás a Csongrád megyeiek győzelmét sejtette. Hamar kiderült azonban, hogy az ózdi játékosok ezen az estén nem szeretnék odaadni a két bajnoki pontot. Az első párok után bár 1-1-re állt a mérkőzés, a mieink 81 fás előnyre tettek szert. A mérkőzés kétharmadánál már szett arányban is az ÓVFTC állt jobban, így az utolsóként pályára lépőknek elég volt biztonsági játékot nyújtaniuk. Ez sikerült is, így a találkozó 6-2-es ózdi győzelemmel zárult.

Stréer Tomi első párban mutatott jó játéka nagyban meghatározta a mérkőzés további menetét. Ózdon soha nem egyszerű győzni, és ez ma ismét bebizonyosodott. – mondta Staberecz Mihály, a Gyenes Kft.-Szegvári TSE tekézője.

Stréer Tamás mellett Csanádi Csaba, Bartók József és Kerschner Péter szerzett pontot a találkozón, a csapatszinten ütött 3202 fa elfogadható eredménynek számít hazai pályán. A Szegvár elleni siker a „bravúrgyőzelem” kategóriába tartozik, amely sokat érhet a végelszámoláskor.

Azon múlt a sikerünk, hogy jobban be tudtuk játszani a pályát. A Szegvár sokkal előrébb áll a táblázaton, mint mi, ezért óriási fegyverténynek tartom, hogy ma legyőztük őket. Bár úgy gondolom, hogy ma minden csapatrészben jobbak voltunk náluk. – nyilatkozott Csanádi Csaba, az Ózd Városi Férfi Teke Club játékosa.

A 6-2-es ózdi győzelmet hozó találkozót követően az ÓVFTC egy helyet előrébb, a Szegvár kettőt hátrébb lépett a bajnoki táblázaton. Az NBI-es bajnokságban egy hét szünet következik, ezért a mieink november második hétvégéjén, a sereghajtó Postás SE otthonában játszanak legközelebb tétmérkőzést.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button