Megtört az egri átok a tekecsarnokban

Hazai pályán szenvedett 5-3 arányú vereséget az NBI-es tekebajnokság Keleti-csoportjának 9. fordulójában az ÓVFTC együttese. A mieink közül többen is igen gyenge teljesítményt nyújtottak az összecsapáson, csapatszinten a 3000 fát sem érték el Bartók Józsefék. A váratlan fiaskóval a bajnoki tabella utolsó előtti helyére csúszott vissza az ÓVFTC.

Férfi tekézőink a múlt héten váratlan vereséget szenvedtek a sereghajtó Postás SE otthonában, így az előre bekalkulált két pontot az Eger ellen kellett volna visszahozniuk a mieinknek. Erre meg is volt minden esély, hisz a Heves megyei alakulatnak nem sok babér termett az utóbbi években a városi tekecsarnokban. Az első párok után az Eger, a második párok után az ÓVFTC szerzett két csapatpontot, így a mérkőzést a befejező emberek teljesítménye döntötte el. Itt egy-egyre végeztek a felek, de Zsíros Olivér mintegy 100 fával ütött többet a ParaiAdamecz egységnél, így a plusz két pontnak köszönhetően végül a vendégek örülhettek a győzelemnek.

A házigazdák megkönnyítették a dolgunkat az utolsó által elért 394 fás eredménnyel, viszont azért mi is sokat tettünk a győzelemért. Az első párok sikerével megleptük az ózdiakat. Az eredménnyel elégedettek lehetünk, a játékunkon azonban van még mit javítani a folytatásban. – mondta Tamasi Antal, a Vilati Eger SE játékos-edzője.

Az ÓVFTC játékosai közül ezúttal csupán Stréer Tamás (547 fa) hozta a tőle elvárható teljesítményt, ám a mérkőzés hektikusságát mutatja, hogy a 498 fát ütő Hevér Kristóf is pontfogó tudott lenni hazai részről. A csapatszinten elért 2996 fa azonban nem volt elég a pontszerzéshez.

Nem úgy sikerült összeállítani a csapatot, ahogy szerettük volna erre a találkozóra. Fejben sem voltunk ott teljesen és többen fáradtsággal is küzdöttek. Az utolsó két őszi fordulóban azonban már pályára léphet két újonnan igazolt játékosunk is, így bízunk benne, hogy tudunk még győzelemnek örülni ebben az esztendőben. – nyilatkozott Parai Gábor, az ÓVFTC elnöke.

Az ÓVFTC együttese a bajnokság 10. fordulójában a szintén az alsóházhoz tartozó Salgótarján otthonában vendégszerepel majd, a 2013/2014-es szezon első felét pedig hazai pályán, a Ceglédi Vasutas elleni találkozóval zárja.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button