Vasárnap újra kerékpáros versenynek ad helyet az ózdi Városi Stadion

Az 1999-ben alakult Ózdi Kerékpáros Egyesület immáron negyedik alkalommal rendezi meg a 2010-ben életre hívott őszi/téli kerékpáros szakág SuperCross sorozatának második futamát az Ózd Kupát.

A tavalyi győztes Fejes Gábor most is ott lesz a rajtnál (Fotó: Babka Szabolcs)

A tavalyi győztes Fejes Gábor most is ott lesz a rajtnál (Fotó: Babka Szabolcs)

A szervező ÓKE csapata egy 2,7km hosszú és azon belül 2db lépcsőfelfutást és egy dupla palánkot tartalmazó körpályával várja az ország minden pontjáról érkező versenyzőket, akik között jelen lesznek a szakág hazai bajnokai Orosz Anita és Buruczki Szilárd személyében, és természetesen a tavalyi futamgyőztesek Dósa Eszter és Fejes Gábor is. Rajtuk kívül nagy valószínűséggel rajthoz áll még a belga Wouter Cleppe is, akinek a neve az augusztusi mountainbike magyar kupáról lehet ismerős, valamint több szlovák versenyzőt is várnak a szervezők, így egy izgalmas és látványos versenyt tekinthetnek meg a kilátogatók.

A belga Wouter  Cleppe augusztusban már járt Ózdon

A belga Wouter Cleppe augusztusban már járt Ózdon

A profik mellett természetesen az amatőrök is megmérettethetik magukat, aki számára egy rövidebb időtartamú versenyt rendeznek. Az első futamra délelőtt 11 órakor kerül sor, ahol az említett amatőrök, és gyerekek pattannak nyeregbe. Őket követik 11:45-kor az U19-ek, a Master2-ek és a Nők, majd 13 órakor kerül sor a nap fő futamára, ahol az Elit felnőtt és U23-as valamint a Master1-es korosztály kőkemény csatája lesz látható.

Supercross promo plakat 2013.

A képre kattintva elérhető a versenykiírás

Az eredményhirdetést megelőzően pedig halloween alkalmából egy két körös jelmezes bulifutamra is sor kerül, ahol nem a versenyé, hanem sokkal inkább a mókázásé lesz a főszerep.

Csak bátran! :)

Csak bátran! :)

A versennyel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy az ÓKE csapata az Ózdiak számára ingyenes indulási lehetőséget biztosít, kortól nemtől függetlenül!

Versenykiírás és nevezési információk a www.ozdike.hu oldalon.

Videó a tavalyi versenyről:

Share Button