A hétvégén nincs mérkőzése az Ózdi KC-nak, így egy szezonbeli rövid alapozás belefér a bajnoki programba

Immár hetek óta remek formában kézilabdázik az Ózdi KC felnőtt csapata. Szakál György együttese múlt szombaton a Békés otthonából hozta el a két bajnoki pontot. Erre majd 10 évvel ezelőtt volt utoljára példa. A bravúrgyőzelem jutalma egy egyhetes szezonközi alapozás lett, mert a szakvezető szerint a jó erőnlétre a következő mérkőzéseken is nagy szüksége lesz a csapatnak.

news/1712_0_300.jpg

A hétvégén nincs mérkőzése a csapatnak

Az ÓKC NBI/B-s felnőtt csapata hét forduló után négy győzelmet és három vereséget tudhat magáénak. Ilyen mérleggel rajta kívül még négy csapat rendelkezik, így csupán a gólkülönbség az oka annak, hogy a piros-kékek a nyolcadik és nem a negyedik helyen állnak a bajnoki tabellán. Barta Dánielék legutóbb Békésen léptek pályára, ahol legutóbb a kézilabdás statisztikák szerint 2005. májusában tudtak győzni utoljára. Az újabb bravúrra tehát több mint 8 évet kellett várni.

A 2013/2014-es bajnoki szezonban három kapus kap rendszeres játéklehetőséget az ÓKC mérkőzésein. Egy hete a Mizse KC ellen György Gábor védett extázisban, Békésen pedig előbb Tóth Koppány, majd Losonczi László segítette kimagasló teljesítménnyel a csapatot.

A Békés elleni sikert nem ünnepelték túl sokáig az ózdi kézilabdázók. Bár az NBI/B-s bajnokságban egy hét szünet következik, a piros-kékek a korábban megszokottnál is nagyobb intenzitással edzenek a Városi Sportcsarnokban.

Az Ózdi KC november 10-én játszik újra tétmérkőzést. November második vasárnapján a Kecskemét látogat a Városi Sportcsarnokba. A dél-alföldiek jelenleg az utolsó előtti helyen állnak a bajnoki tabellán, így a 17 órakor kezdődő találkozónak a mieink számítanak az esélyesének.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu