Palánkok alatt

A Vasvár úti Általános Iskola is helyszíne volt az U11-es országos kosárlabda bajnokság első fordulójának. Az ózdi oktatási intézmény tornatermében három csapat vívott ádáz harcot a palánkok alatt. A látványos sportágat ez év márciusától oktatják edzési keretek között városunkban, köszönhetően egy megyei utánpótlás-nevelő programnak.

news/1727_0_300.jpg

Három csapat mérkőzött meg a Vasvár Úti Általános Iskola tornatermében

A Vasvár Úti Általános Iskola 2013 márciusában csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretében a megye több járásszékhelyén ismerkedhetnek meg a kosárlabda sportág alapjaival a 8-12 éves lányok, hogy aztán néhány év múlva ők alkothassák a Diósgyőr NBI-es csapatát. Az ifjú tehetségek – beleértve az ózdiakat is – ma már az Északi Leány Kosárlabda Sport Klub igazolt sportolójaként pattogtatják a labdát a palánkok alatt, így részt vehetnek a korosztályos országos bajnokságban is, amelyeket csoportokra bontva, tornarendszerben rendeznek meg megyénkben. A mindennapos munkához szükséges eszközöket a Miskolci Tehetséges Kosarasokért és Röplabdásokért Alapítvány a TAO pályázat adta lehetőségeket kihasználva tudja biztosítani a játékosoknak és edzőknek.

Városunkban több mint 30 gyerek jár rendszeresen edzésre a Vasvár Úti Általános Iskolában. Az elmúlt tanév végén még csupán heti kettő, ma már heti három tréninget tartanak számukra a helyi edzők, Zákányiné Bányász Henrietta és Száva Csaba. A foglalkozásokon a képzés az alapoktól indult el, a gyerekek most játszottak először igazi ellenfelek ellen.

Az U11-es bajnokság első fordulójában a Szikszói járás lány csapata, valamint a Miskolc Városi Sportiskola fiú együttese volt a mieink ellenfele. Bár a mérkőzéseken hivatalos játékvezetők és jegyzőkönyv-vezetők működtek közre, az eredmény másodlagosnak számított. A program központi irányító ugyanis azt szeretnék, hogy a gyerekek minél jobban megszeressék ezt a játékot.

A minitornát a helyszínen szurkolta végig városunk országgyűlési képviselője is. Riz Gábor sosem titkolta, hogy a sportág közel áll a szívéhez, így ezúttal is örömmel figyelte a csapatok lelkes játékát.

Az ifjú ózdi kosárlabdázókra november 9-én vár az újabb erőpróba. Ekkor az U12-es korosztály Cigándon méri össze felkészültségét a Sátoraljaújhelyi Fürge gyíkok és a Cigándi járás csapatai ellen.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button