Kiütéses 66 pontos vereséget szenvedett az ÓVSE kosárlabda csapata

A húsz dobott pontot sem érték el legutóbbi hazai mérkőzésükön az ÓVSE kosárlabdázói. Száva Csaba erősen tartalékos felállásban pályára lépő csapata egy percig sem tudott méltó ellenfele lenni a Miskolci Sportiskola együttesének. A Milen Vukicevic edzette fiatalok 66 pontos győzelmet arattak a SZIKSZI tornatermében. 

Felnőtt játékosainak munkahelyi elfoglaltsága miatt az ÓVSE csupán két 18 év feletti kosárlabdázóval állt ki az egyébként is jobb erőket felvonultató Miskolci Sportiskola ellen. A vendégek az első percektől nagy tempót diktáltak. Agresszív védekezésből gyors támadásokat vezettek és már az első negyed végére 21 pontos előnyre tettek szert, a nagyszünetben pedig már 46-8-as miskolci vezetést mutatott az eredményjelző. A játék képe a fordulás után sem változott meg. Milen Vukicevic a biztos vezetés tudatában is folyamatosan űzte-hajtotta játékosait.

news/2015_0_300.jpg

Az ózdi fiatalok megilletődötten játszottak a hasonló korú Miskolciak ellen

A vendégek 14 pontnál kevesebbet egyik játékrészben sem termeltek, míg a mieinknél 6 pont volt a maximum, amit egy negyedben elértek. Ebből adódóan a végére 66 pontos különbség alakult ki a két csapat között.

„Nekünk nem az a lényeg, hogy mekkora különbséggel nyerünk meg egy-egy mérkőzést. A fiatalok fejlődése a lényeg, azért neveztük be ezt a korosztályt ebbe a bajnokságba, hogy erősödjenek a játékosok a felnőtt mezőnyben” – nyilatkozott Milen Vukicevic, a Miskolc VSI edzője.

A miskolci fiatalok közül Kádas Gergő, Fábián Áron és Bihari Kristóf nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Előbbi kettő 17, utóbbi 14 ponttal zárta a találkozót. Hazai részről Bíró Ádám és Száva Csaba egyaránt három-három kosarat szerzett.

„Az bánt igazán, hogy – és ezt minden napképűség nélkül mondhatom – én futottam a legtöbbet a mai mérkőzése. A fiataljaink nem mertek bátran kosarazni a velük egykorú miskolci gyerekek ellen” – értékelte a mérkőzést Száva Csaba, az ÓVSE játékos-edzője.

Az ÓVSE a következő hazai mérkőzésén sem lesz könnyű helyzetben. Március 4-én délután ugyanis a Tiszaújvárosi Phoenix játékosaival néznek majd farkasszemet az ózdi kosárlabdázók a SZIKSZI tornatermében.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button