Eredményesen zárták kézilabdázóink a hétvégét

Férfi és női kézilabdázóink is győzelemnek örülhettek ezen a hétvégén a Városi Sportcsarnokban. Az Ózdi KC NBI/B-s férfi csapata a PLER-Budapest II gárdáját múlta felül öt góllal, a Lóci DSE NBII-es lányai pedig az Etalon Adács együttese ellen parádéztak. Az ózdi játékosok közül többek is remek egyéni teljesítményt nyújtottak, Vámos Petra, Jakab Zsófia és Barta Dániel is 11 góllal terhelte meg a vendégek hálóját.

Az Ózdi KC szokatlan időben, pénteken este lépett pályára a Városi Sportcsarnokban. Szakál György együttese a PLER-Budapest II ellen az első percektől irányította a játékot, de megnyugtató előnyre nem sikerült szert tenniük a piros-kékeknek. Harminc perc elteltével csupán egyetlen gól volt a különbség a két csapat között. A három bajnoki pont sorsa a 40. percben dőlt el, amikor az ÓKC négy góllal meg tudott lépni ellenfelétől, és ezt a fórt sikerült meg is tartani a találkozó végéig. A mienk legeredményesebb játékosa Barta Dániel lett, de rajta kívül Nyikes Csaba (7 gól) és a kapus, Tóth Koppány is sokat tett a siker érdekében.

Nagyon örülök a győzelemnek. Teljesen mindegy, hogy milyen felállásban lépett ma pályára a PLER, ez így is egy nagyon jó csapat, de mi nagyon feledtetni akartuk a múlt heti gyenge produkciónkat – mondta a végül 28-23-as ÓKC sikerrel zárult találkozót követően Szakál György.

A Lóci DSE csapatára „kötelező győzelem” várt ezen a hétvégén, hisz az Ivády CsabaBarta Zsolt edzőpáros által irányított együttes az NBII Észak-Keleti csoportjának sereghajtójával, az Etalon Adáccsal meccselt a Brassói úti sportlétesítményben. A találkozó első gólját a Heves megyei alakulat szerezte, de mint később kiderült, a vendégek ekkor voltak utoljára előnyben. A fiatal ózdi csapat fokozatosan lépett el ellenfelétől. Az első játékrészben Tóth Ágnes és Vámos Petra, a másodikban Jakab Zsófia termelte ipari mennyiségben a gólokat. Az 50. percben már 20 gól volt a mieink előnye, ami a végére még tovább emelkedett (Lóci DSE – Etalon Adács 44 – 21).

Tudtuk, számítottunk rá, hogy a mai napon egy ilyen mérkőzést fogunk játszani. Örülök neki, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtunk adni, és a lányok éltek a lehetőséggel. Sajnos vannak ilyen képességű csapatok is az NBII-ben, ezeket úgy kell megverni, ahogy illik – értékelt a találkozót követően Ivády Csaba.

A győzelemnek köszönhetően az Ózdi KC a hatodik helyről várja a bajnokság folytatását, amikor is a Pick Szeged II lesz a mieink ellenfele. A november 23-i találkozót azonban a Városi Sportcsarnok leterheltsége miatt Putnokon rendezi majd meg a klub. A Lóci DSE együttese szintén a középmezőny tagja. Vass Virágék a következő fordulóban a bajnoki dobogóért harcban álló Balmazújváros otthonában vendégszerepelnek.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

(fotó: Marosréti Ervin)