Papírforma vereséget szenvedett a Lóci DSE a Balmazújváros otthonában

Az elmúlt hétvégén a női kézilabda NBII Keleti csoportjának 9. fordulójára került sor, ahol a Lóci DSE fiatal csapata a tabella második helyét elfoglaló NKK Balmazújváros csapatához látogatott vendégszereplésre.

Az előzetes erdmények alapján már a mérkőzés előtt sejteni lehetett, hogy nem egy könnyed kis játék vár a Lóci lányaira, ám ettől függetlenül motiváltan és küzdelemre készen utazott el a csapat az alföldi városba. A mérkőzésre közel 300 néző látogatott ki, így az remek hangulatban kezdődött, de szerencsére fiatal csapatunk nem ijedt meg és remek játékot produkált az első percekben, aminek következtében az első játékrész 15. percében 5-6-os állásnál időkéréshez folyamodott a hazai csapat edzője. Az időkérést követően az addig is agresszívan játszó Balmazújváros még erőszakosabb, már-már durva játékkal 8 gólt lőtt sorozatban, így a 25. percben 13-6-ot mutatott az eredményjelző. Az utolsó öt percben 8 gólosra nőtt a különbség és 16-8-as hazai előnnyel vonulhattak a szünetre a csapatok.

 

A második játékrészben sem változott a játék képe. A jóval erősebb felépítésű és gyorsabb ellenfél védekezésével nem tudott mit kezdeni a szinte csak juniorokkal felálló Lóci. Ha nem sikerült gólt lőni, akkor rendszerint passzív támadás lett a vége, amiből az ellenfél játékosai villámgyorsan indultak és könnyedén, tetszés szerint szerezték meg góljaikat. A túlerőnek köszönhetően a legnagyobb különbség az 54. percben alakult ki, ahol 31-17-et mutatott az eredményjelző. Az utolsó percekben ugyan még sikerült három lerohanás gólt szerezni, de ezekre gyorsan jött az újvárosi válasz, így 33-20-as hazai győzelemmel ért véget a találkozó.

 A junior csapat igazi rangadót játszott, ahol a dobogóért zajlottak a küzdelmek, de fájó 29-19-es vereséggel zárult a mérkőzés.

 Legközelebb november 30-án a 15 és 17 órai kezdettel a Kisvárda KC SE ellen lépnek pályára a lányok a Városi Sportcsarnokban, ahol egy újabb kemény összecsapás vár a tabella 3. helyezettje ellen.