Bravúros döntetlent ért el a Lóci DSE az NBII-es bajnokság 10. fordulójában

Fordulatos összecsapáson egy pontot szerzett utolsó őszi hazai bajnoki mérkőzésén a Lóci DSE NBII-es női kézilabda csapata. Az Ivády Csaba – Barta Zsolt edzőpáros által irányított együttes a bajnoki dobogóért harcban álló Kisvárda ellen ért el 25-25-ös döntetlent. A találkozón először láthattuk a Lóci DSE színeiben Bak Juditot, aki a hét elején a szezon végéig kötelezte el magát a mieinkhez.

A Lóci DSE fiataljai egy balul sikerült Balmazújvárosi mérkőzés után várták a Kisvárda elleni találkozót. A találkozó az első percektől kiegyenlített játékot hozott. Hol egyik, hol másik csapat állt jobban, de kétgólosnál nagyobb előnyt egyik fél sem tudott kiharcolni a 60 perc során. A vendégeket mintha nyomasztotta volna az esélyesség terhe és ezt jól kihasználták a mieink. A Lóci játékosai az utolsó másodpercekben a győzelmet is megszerezhették volna, ám a látványos akció végén a vendégek kapusa bravúrosan hárította Tóth Ágnes lövését, így mindkét csapatnak meg kellett elégednie az 1 bajnoki ponttal.

1802_2

A forduló előtt a tabella 3. helyét foglalta el a Kisvárda

Ezzel az eredménnyel nem lehetünk elégedettek, hisz a forduló előtt a harmadik helyen álltunk a tabellán és szerettünk volna továbbra is versenyben lenni az éllovasokkal. Veszítettünk egy pontot, eléggé bárgyún játszottunk ma. – mondta Révényi János, a Kisvárda KC SE edzője.

A Lóci DSE-t ezúttal is Jakab Zsófia és Tóth Ágnes góljai repítették a pontszerzés felé. A két átlövő az első illetve a második játékrészben is eredményesen kézilabdázott, a huszonötből tizenkilenc gól az ő nevükhöz kötődik. Ivády Csaba szerint a lányok rég játszottak ilyen összeszedetten, és egy kis szerencsével a győzelmet is megszerezhették volna.
Ez a kézilabda játék ilyen, egy gólokon múlhat egy-egy győzelem. Nagyon kicsin múlott, hogy sikerünk legyen, de én azt hiszem, hogy az egy ponttal is elégedettek lehetünk. – fogalmazott Ivády Csaba, a Lóci DSE edzője.

1802_1

A csapat új igazolása Bak Judit is pályára lépett a találkozón

A Kisvárda elleni találkozón először lépett pályára a Lóci DSE színeiben Bak Judit. A rutinos játékos számára nem ismeretlen az ózdi közeg, a kazincbarcikai játékos korábban játszott már városunkban. Legutóbb a Vasasban kézilabdázott. A nyáron költözött haza Borsod megyei otthonába, és hosszas gondolkodás után fogadta el a Lóci DSE hívását.

Két edzésen már részt vettem a héten a lányokkal, akik nagyon fiatalok, de nagyon ügyesek. Bízom benne, hogy a rutinommal segítségükre tudok majd lenni a jövőben. Kicsit az állóképességemen javítanom kell, mert nyár óta nem játszottam tétmérkőzést. – nyilatkozott Bak Judit, a Lóci DSE kézilabdázója.

Bak Judit támadásban három góllal, védekezésben több jó blokkal segítette első mérkőzésén a csapatot, amely a Kisvárda ellen megszerzett egy ponttal megerősítette helyét a bajnoki tabella kilencedik helyén. A Lóci DSE december 7-én, Bőcsön játssza utolsó idei tétmérkőzését. A Városi Sportcsarnokban legközelebb 2014. februárjában lép pályára a csapat.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu