Egy pontot tudott itthon tartani az ÓVSE futsal csapata az idei bajnokság utolsó fordulójában

Izgalmas, az utolsó másodpercekig nyílt mérkőzést játszott az ÓVSE futsal csapata a Törökszentmiklós ellen az NBII-es bajnokság idei utolsó fordulójában. Az egyenlő erők küzdelme végül 2-2-es döntetlennel ért véget, ám a megszerzett 1 bajnoki pontnak egyik fél sem tudott igazán örülni.

A két csapat szezonbeli első találkozóján a törökszentmiklósiak 5-4 arányban le tudták győzni az ÓVSE együttesét. Az évzáró mérkőzésen azonban sokkal több forgott kockán a mieink számára egy egyszerű revánsnál. A 3 bajnoki pont begyűjtése a bajnoki rájátszásba kerülésnek lett volna alapvető feltétele. Ennek megfelelően Féder József együttese az első percektől támadólag lépett fel, és Füleki Csaba révén már a harmadik percben előnybe is került. A folytatásban mindkét kapu előterében hatalmas lehetőségeket láthattak a szurkolók, a következő gólra azonban a 18. percig kellett várni. Ekkor egy balszerencsés mozdulatnak köszönhetően Ficzere Bence a saját kapujába rúgta a játékszert. 1-1. A második játékrész az elsőhöz hasonló forgatókönyvet hozott. Az ÓVSE Szögedi szépségdíjas góljával újfent vezetést szerzett, amit öt perccel később, egy védekezési hibát kihasználva, Bozsó László egyenlített ki. A hajrában Jakab Norbert kiállítása miatt szigorú védekezésre kényszerültek Vígh Ferencék, de a vendégek már nem tudták kihasználni az emberelőnyt, így maradt a 2-2-es eldöntetlen.

news/1855_0_300.jpg

Füleki Csaba révén már a 3. percben megszerezte a vezetést az ÓVSE

Az egy megszerzett bajnoki pontnak Féder József nem tudott örülni a találkozó végén. Az ÓVSE vezetőedzője szerint bár a csapat továbbra is negyedik helyen áll a bajnoki tabellán, a rájátszásba való bejutás lehetőségét már nem a saját kezében tartja.

A téli szünetben a Vasas áll a bajnoki tabella élén, megelőzve a Törökszentmiklós és a nála két mérkőzéssel kevesebbet játszó Békéscsaba együttesét. Az ÓVSE az eddig lejátszott 12 mérkőzésén 7 győzelmet, 2 döntetlent és három vereséget könyvelhet el magának. Az első januári fordulóban a mieink szabadnaposak lesznek, így az első, 2014-es tétmérkőzését január 20-án, a listavezető Vasas ellen játssza a csapat.

Munkácsi Norbert
www.ozd.hu

Share Button