A téli szünetben sem pihentek a Tűzcsibék

A szünidő alatt is készültek a kosárlabda bajnokság folytatására az ózdi TűzCsibék. Az Északi Leány Kosárlabda Sport Klub ózdi játékosai mindkét korosztályban előre tudtak lépni, annak ellenére, hogy az érdemi munka 2013 szeptemberében indult az edzéseken. A meccseket januártól már erősebb ellenfelekkel játsszák az ózdi lányok, így a téli szünetben sem pihentek.

Lázas munka folyik a Vasvár Úti Általános Iskola tornatermében. Az Északi Leány Kosárlabda Sport Klub, az ÉLKSK ózdi TűzCsibéi a szünidőben már a második edzésen vesznek részt. A 11, 12 éves játékosok januártól eggyel magasabb csoportban játszanak, így a felkészülést a téli szünetben sem hagyták abba.

news/1894_0_300.jpg

Januártól egyel magasabb csoportban szerepelnek már a lányok

Zákányiné Bányász Henrietta és Száva Csaba kosaras lányai ősszel csatlakoztak az U11-es és U12-es országos bajnokságba. A szezonbeli harmadik tornán pedig már kettős diadalt is arattak, így mindkét korcsoportban előreléphettek az ózdiak.

“A mi kis TűzCsibéink kezdték el a legkésőbb a kosárlabdát. Az érdemi munka csak szeptemberben kezdődött el, mert előtte heti két edzés volt csupán. Ez pedig arra volt elég, hogy a kosárlabdával és a játék alapjaival ismerkedjenek a lányok” – nyilatkozott Száva Csaba, az ÉLKSK TűzCsibék edzője.

Az országos versenysorozat következő mérkőzését két hét múlva vívják majd a kosarasaink, akkor viszont fiúcsapat ellen is kell majd bizonyítaniuk. Ez a felállás azonban nem lesz szokatlan a lányoknak, a bajnokság első mérkőzésén a miskolci sportiskola fiaival állhattak szemben a pályán.

“Az előrelépés nemcsak a játékosok célja, a két korosztály edzői is szeretnének továbbjutni a csapatokkal, így a felkészülést a szünidei edzésen a Vasvár úti iskola fiú diákjaival nehezítették. A januári mérkőzéseken ugyanis két olyan csapattal kerülnek majd szembe az ózdiak, akik már több mint egy évvel ezelőtt kezdték a kosárlabda sportot” – mondta Szondi Daniella, az U11-es csapat játékosa.

“Nem hisszük, hogy elsők lehetünk, de azért természetesen szeretnénk, hogyha nyernék is. És esetleg még feljebb léphetnénk” – vélekedett Kovács Fruzsina, az U12-es korosztály játékosa.

A TűzCsibék legközelebb idegenben lépnek pályára mindkét korosztályban. A palánkok alatt pedig a szerencsi fiúkkal és a sátoraljaújhelyi csapatokkal küzdenek majd.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button