Vereséggel kezdte a hazai nyitányt az Ózdi VSE kosárlabda csapata

Huszonkét pontos vereséget szenvedett idei első hazai bajnoki mérkőzésén az ÓVSE megyei I. osztályú kosárlabda csapata. A fiaskó legfőbb oka a rossz dobószázalék volt, a mieink mindössze 46 pontot értek el a találkozón. A győztes kazincbarcikai együttesből a mérkőzést követően – sportemberhez nem méltó módon – senki nem kívánta értékelni a pályán történteket.

news/1922_0_300.jpg

Az edzések hiánya sajnos megmutatkozott a játékon

Mindkét csapat nehezen lendült játékba, ezért a találkozó első negyedében alig láthattak kosarat a szurkolók. Saját ritmusukat végül a kazincbarcikaiak találták meg hamarabb, így a nagyszünetre el is döntötték a mérkőzést. A folytatásban az ÓVSE játékosai derekasan küzdöttek, de dobásaik rendre lepattantak a gyűrűről. A mieink csupán a harmadik negyedet tudták egy ponttal megnyerni, ez pedig kevésnek bizonyult a vegyészváros együttese ellen. A vége 68-46 arányú barcikai siker lett.

„Sajnos kiütközött, hogy a múlt héten munkahelyi elfoglaltságok miatt a kezdő ötösből mindössze egy játékos volt edzésen. Ma lett volna tréning, de e helyett mérkőzést kellett játszanunk. Ennek is köszönhető, hogy csupán a harmadik 10 percre melegedtünk játékba, de akkor már 20 pontos hátrányban voltunk” – nyilatkozott Száva Csaba, az ÓVSE játékos-edzője.

Az évnyitó ózdi találkozón a kazincbarcikai játékosok testvériesen megosztoztak a pontokon, a csapat és egyben a mérkőzés legeredményesebbje Ragyina Tamás lett. Az ÓVSE kosárlabdázói közül Kasza Gergő, Piskóti Roland és Száva Csaba vitte a prímet. Hárman együtt 41 pontot termeltek az összesen elért 46-ból.

„Jól ismerjük a kazincbarcikai csapatot, sokszor játszottunk már ellenük. Tudtuk, hogy közel hasonló játékerőt képviselünk. Azzal viszont nem számoltunk, hogy ilyen rosszul fogunk ma dobni és végig futnunk kell majd az eredmény után” – mondta Kasza Gergő, az ÓVSE kosárlabdázója.

Az ÓVSE kosárlabdázói a következő fordulóban a Mezőcsáti Farkasok otthonában vendégszereplenek. Hazai pályán január 28-án játszik újra tétmérkőzést a csapat. Ekkor a bajnoki címért küzdő Miskolci Egyetem együttese látogat majd el a Széchenyi István Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola tornatermébe.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button