Kiegyenlített mérkőzésen maradt alul az Ózdi VSE futsal csapata a listavezető Vasas ellen

Kiegyenlített, küzdelmes mérkőzést játszott a listavezetővel az Ózd VSE futsalcsapata. A sportágban szokatlan módon végül egyetlen gól döntött, a Vasas győzelemmel távozhatott a Városi Sportcsarnokból. Féder József együttese továbbra is a bajnoki tabella negyedik helyén áll.

A listavezető Vasast fogadta a férfi futsal NB II Keleti csoportjában az Ózd VSE. A találkozó előtt az ózdi klub vezetői és játékosai Venczel Viktort köszöntötték.
A csapat kapusa nyolcvanötödször lépett pályára az ÓVSE színeiben, ám munkahelyi elfoglaltságai miatt a jövőben nem tud rendszeresen a csapat rendelkezésére állni.

„Azt hiszem, egyértelműen meghatódás, és úgy gondolom, ez látszik is rajtam. Igazán köszönöm szépen a vezetőknek és a játékostársaknak, hogy észben tartották, és még mindig gondolnak rám, nem merültem a feledés homályába” – mondta Venczel Viktor, az ÓVSE kapusa.

A kezdő sípszó előtt a csapatok és a szurkolók egyperces néma felállással emlékeztek az Ózdi Kohász egykori játékosára, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kiss Lajosra, és a Diósgyőr fiatal kapusára, Rakaczki Bencére.

ovse-vasas2

Fotók: Marosréti Ervin /boon.hu/

A második játékrészt a hátrányban lévő ÓVSE kezdte aktívabban, Jakab Ákos már a harmadik percben kapufáig jutott. A Vasas előbb Lak, majd Deák révén veszélyeztetett, Venczel azonban mindkétszer védeni tudott. Az utolsó percekben az ózdiak többször is közel álltak az egyenlítéshez. Titkó Krisztián a kapust elfektetve alakított ki üres kapus helyzetet, ám végül csak a kapufát találta el. Egy gyors kontra végén Török Richárd előtt adódott még lehetőség, de a vendégek kapusa jó ütemben mozdult ki és hárítani tudott. A hajrában Féder József együttese vészkapussal próbált létszámfölényes helyzetet kialakítani, a szervezetten védekező Vasas azonban megtartotta egygólos előnyét.

„Több meghatározó játékosunk hiányzik, ahhoz képest ez az eredmény zseniális. Nem tudom, hogy gyengébb csapatok ellen miért nem tudunk ugyanígy küzdeni. Aki ma kilátogatott, az egy-nullás vereség ellenére is olyan meccset láthatott, ami propagandája lehetett a futsalnak. Nagyon ritka a futsalban ez az eredmény. Mindkét csapat nagyon szervezetten védekezett, helyzetek voltak itt, helyzetek voltak ott, mezőnyben is óriási harc ment. Szerintem ez kell ide Ózdra a közönségnek” értékelte a mérkőzést Féder József, az ÓVSE vezetőedzője.

A Vasas győzelmével megerősítette helyét a tabella élén. A feljutásra is esélyes együttes szakmai munkáját Szente Tamás vezetőedző mellett Kis János irányítja, aki edzőként korábban a futsal Bajnokok Ligájában is szerepelt.

„A szoros mérkőzés reális, sőt talán még az egy-egy is reális lett volna. A végén többször is szerencsénk volt. A taktikában azt mondtam, hogy egy kicsit jobb csapat vagyunk, engedjük az Ózdot hibázni. Egy kis szerencsével sikerült elérnünk azt az eredményt, amiért jöttünk” – nyilatkozott Kis János, a Vasas Futsal elnöke.

A vereség ellenére az ÓVSE továbbra is a bajnoki tabella negyedik helyén áll, öt ponttal lemaradva a Bábolnától. Féder József csapata február 3-án játszik újra tétmérkőzést. Akkor az alsóházhoz tartozó Máltai Szeretetszolgálat együttese látogat majd el a Városi Sportcsarnokba.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button