Csoki után a Kolbász Kupa házibajnokságon szerepeltek az ÓSFC utánpótlás korú súlyemelői

A decemberi Csoki Kupa után most Kolbász Kupa néven szervezett házibajnokságot legfiatalabb versenyzőinek az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club vezetése. A megmérettetésen Zsuga Imre is árgus szemekkel figyelte a gyerekek teljesítményét. Az egykori szövetségi kapitány meglátása szerint Ózd továbbra is az egyik legjobb szakmai műhely hazánkban, ahol minden adott a fiatalok fejlődéséhez.

kolbasz2

Az utánpótláskorú súlyemelőknél előfordul, hogy több hónapon keresztül is verseny nélkül maradnak és csupán az edzéseken tudják bizonyítani felkészültségüket. Az ÓSFC vezetése ezeket a holtszezonok próbálja meg áthidalni a házibajnokságokkal. A szintfelmérő viadalokon a fiatalok szüleik, nagyszüleik előtt mérettethetik meg magukat.

– Mióta ezt a módszert kitaláltam, sokkal jobban és lelkesebben jönnek edzésre a gyerekek. A Sinclair pontszámításban legjobb eredményt elérők egy hónapig kiváltságos jogokat élveznek. Edzés után például kapnak egy finom turmixot. – mondta Fekete József, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club elnöke.

kolbasz3

A Kolbász Kupán három versenybíró figyelte a fiatalok teljesítményét. Nagy Nikoletta és Petrohai Gergő, a klub két aktív súlyemelője mellett Zsuga Imre értékelte a szakító és lökés gyakorlatokat. A magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya szerint egy-egy ilyen házibajnokság olyan plusz töltetet adhat a gyerekeknek, aminek köszönhetően hosszú távon elkötelezik magukat a sportág mellett.

kolbasz4

– Nekik ez egy óriási nagy élmény. Itt tanulnak meg versenyezni, aztán ha elérnek egy bizonyos szintet, akkor lépnek egy magasabb fokra. Ezért szükségesek ezek a versenyek, hogy legalább a versenyzés alapjait megtanulják. – nyilatkozott Zsuga Imre, egykori szövetségi kapitány.

A Kolbász Kupa abszolút értékelését – akárcsak a Csoki Kupáét Fekete Dominik nyerte meg. A képzeletbeli dobogó második fokára Terebesi Adrián állhatott fel, a harmadik helyet Maruzsi Dávid szerezte meg. A verseny végén az ÓSFC vezetése sült kolbásszal látta vendégül az ifjú súlyemelőket.

Munkácsi Norbert

www.ozd.hu

Share Button