Nem volt esélye az évadnyitón az Ózdi KC-nak a listavezető ellen

Papírforma végeredmény született a férfi kézilabda NB I/B északi rangadóján. A bajnoki címre pályázó SBS Eger Eszterházy SZSE tizenegy gólos győzelmet aratott az Ózdi KC ellen. Az egriek már az első játékrészben bebiztosították a két bajnoki pontot, utána pedig lecsordogált a mérkőzés. Az erőviszonyok gólokban is megmutatkoztak, csupán azt sajnálhatjuk, hogy a piros-kékeknek nem sikerült megnehezíteni a bajnokaspiráns dolgát.

Pedig nem indult rosszul az összecsapás. Az első két gólt ugyan a vendéglátók jegyezték, ezután viszont Barta és Panyi is betalált. Az egriekkel az első tíz-tizenkét percben sikerült tartani a lépést, 6-5 után azonban ellépett az őszi bajnok. Semmi különöset nem csináltak, csupán az Ózdi KC által elkövetett hibákat használták ki. Tény, hogy jól védekezett Csík János gárdája, hiszen tiszta lövőhelyzetet, ziccert csak elvétve tudtak a mieink kialakítani. A beálló játékot erőltették a piros-kékek, de Papp Gáborra nagyon figyeltek, így ezzel sem sikerült komoly eredményt elérni. Egri oldalon viszont a szélsők éltek, elsősorban a volt válogatott Pálos Gábor volt elemében. A szünet előtti percekre kialakult hat-hétgólos előnyüket tartani tudták a hazaiak, így teljesen nyugodtan vonulhattak pihenőre.

bbblbbbr

A tisztes távolság ugyanis a második félidőben is megmaradt a felek között. Még szerencse, hogy az ózdi kapuban Tóth Koppány remekül fogott, így a különbség csak lassan növekedett. A második harminc percben is számos kikényszerített lövés ment az egri kapura, amelyek csak egy-két alkalommal jutottak át a gólvonalon. Még büntetők is kimaradtak, ezért az utolsó negyed óra eléggé hitehagyott lett az Ózdi KC. Az SBS Eger Eszterházy SZSE végül 11 góllal nyerte meg a tavasz első tétmérkőzését, a látottak alapján teljesen megérdemelten. Az Ózdi KC-tól ettől több kell a folytatásban, bár az is igaz, hogy Pappéknak nem az Egerrel és a Balmazújvárossal kell fölvenni a versenyt, hanem az utánuk következő riválisokkal. De azért, ez szorosabb, izgalmasabb meccsel jobb lett volna elkezdeni a tavaszi idényt.

Férfi NB I/B.,

Keleti csoport, 14. forduló

SBS Eger Eszterházy SZSE – Ózdi KC       31-20 (16-9)

Eger, 450 néző. V.: Heim A., Jolántai Cs.

SBS Eger Eszterházy SZSE: KŐRIZS – Lezák Á. (3), Padla J. (2), Kiss G. (-), Kocsis Cs. (2), SZABÓ P. (5), PÁLOS G. (8). Csere: Reptóh (k), Szabó T. (1), Pánczél (1), Szilágyi D. (1), Zalai (3), Szűcs B. (2), Nyeste B. (2), Menyhárt M. (1). Edző: Csík János. Ózdi KC: György – Kocsis R. (3), Fekete L. (4), Kocsis Cs. (-), Panyi L. (5), Scitovszky T. (2), Barta D. (3). Csere: TÓTH K. (k), Ponyi Z. (-), Nyikes Cs. (2), Bárdos P. (-), Koscsó Á. (1). Edző: Szakál György.

Csík János: – A mérkőzés képét tekintve ilyen szezonnyitóra számítottam. Magabiztosan nyertünk, de biztos vagyok benne, hogy az ózdiak ettől többet tudnak, és ezt meg is fogják mutatni. Kicsit bosszantott, hogy a meccs egyes szakaszaiban felvettük az ellenfél lassabb stílusát.

Szakál György: – A jobb szárnyukon két kulcsjátékosunk kiesett erre a mérkőzésre, amit nagyon megéreztünk. Az egriek a játék több elemében is felülmúltak miket, egyértelműen rászolgáltak a két pontra. Azt viszont sajnálom, hogy nem sikerült valamivel nagyobb ellenállásra késztetni az ellenfelünket.

Marosréti Ervin