A listavezetőt fogadja az Ózdi KC

Egy héttel ezelőtt borsodi rangadót vesztett el az Ózdi KC férfi kézilabda-csapata, ettől függetlenül a piros-kékek továbbra is maradtak a keleti csoport 8. helyén. Lakatos László együttesére az NB I/B-s bajnokság 17. fordulójában is roppant nehéz összecsapás vár, hiszen a listavezető Kőnig-Trade-Balamzújvárosi KK-t látják vendégül szombaton 18 órai kezdettel a Városi Sportcsarnokban.

Ősszel nagy csatában négy góllal győzött az Ózdi KC ellen a Balmazújváros

Ősszel nagy csatában négy góllal győzött az Ózdi KC ellen a Balmazújváros

– Megítélésem szerint ez a mérkőzés is a háromesélyes kategóriába tartozikárulta el érzéseit a találkozóval kapcsolatban Lakatos László, az Ózdi KC vezetőedzője.Kielemeztük az előző hazai találkozónkat, ahol 15 gyors támadásépítést nem sikerült góllal befejeznünk. Ha ennek csak a felét belőttük volna, akkor nem kapunk ki a Mezőkövesdtől. Éppen ezért úgy gondolom, ha összpontosításban javítani tudunk a múlt héthez képest, akkor partiban lehetünk a nagyon jó játékerőt képviselő és remek összetételű hajdúságiakkal. Az őszihez képest a Balmazújváros tovább erősödött, a tavaszi idény feléhez érve, egyértelműen bajnokesélyesnek számítanak a keleti csoportban. Ettől függetlenül bízom benne, hogy fejben jobban összpontosítunk a szombati hatvan perc során. Koncentráltan kell kézilabdáznunk, és ki kell hozni a lehető legtöbbet ebből az összecsapásból. Örülnék, ha a közönségünk a vereségek ellenére továbbra is mellettünk állna. Nincs egyszerű dolgunk, hiszen a bajnokság második felében az élcsapatokat fogadjuk, ám jó teljesítménnyel akár meglepetést is okozhatunk.

Hibátlan idei teljesítmény

Ötből öt – ez a tavaszi mérlege a Kőnig-Trade-Balmazújvárosi KK férfi kézilabda-csapatának. A hajdúságiak a sikeres menetelésnek köszönhetően átvették a vezetést a keleti csoport táblázatán, és már a bajnoki címre is sokan esélyesnek tartják őket. Az újvárosiak idén eddig nyerni tudtak a Hajdúböszörmény, a Lajosmizse, a Gödöllő, a Balassagyarmat és az Eger ellen is. Ráadásul legutóbb a hevesiekkel szemben erődemonstrációt tartottak, hiszen nem kevesebb, mint 17 góllal verték a néhány hete még a feljutásról álmodó egrieket.

– Tudjuk, hogy Ózd még mindig komoly fellegvárnak számít, ezért nagyon nehéz dolgunk lesz a következő mérkőzésen – fogalmazott Rácz Sándor, a Kőnig-Trade-Balmazújvárosi KK vezetőedzője. –  A hazai csapatot kiváló közönség segíti hétről-hétre, az ellenfelünk pedig – legyen bárki is az ellenfél – az utolsó pillanatig harcol. Ettől függetlenül a célunk  nem lehet más, csakis a győzelem. Nagyon örülök, hogy eddig tavasszal még nem kaptunk ki, de ez valamilyen szinten nyomasztólag hathat a játékosokra. Ősszel volt egy stabil magunk, de sajnos sérülések szóltak közbe. Éppen ezért szükségszerű volt megerősíteni a keretünket. Nem tekintünk nagyon előre, mindig a soron következő összecsapásra koncentrálunk. Május vége még messze van, ezért másról még nem érdemes beszélni, csak az ózdi vendégjátékunkról. Szerencsére szombaton teljes kerettel tudunk utazni Ózdra, a sérülésekből visszatérőben vannak a játékosaink, ezért optimista vagyok a találkozó előtt.

Az Ózdi KC – Kőnig-Trade-Balmazújvárosi KK mérkőzést Bócz László és Wiedemann Viktor sporttársak dirigálják.

Szöveg és fotó: Marosréti Ervin



Minden vélemény számít!