Történlemi sikert hajtottak végre a bolykys kézisek

Sporttörténelmi sikert hajtottak végre a III. korcsoportos kézilabda diákolimpia országos döntőjében a Bolyky Tamás Általános Iskola csapatai. A fiúk ezüst, a lányok bronzérmet nyertek a Miskolcon megrendezett 8 csapatos tornán. A fiatal ózdi játékosok közül többen átlagon felüli teljesítményt nyújtottak a három napig tartó megmérettetés során, amit a szervezők különdíjakkal jutalmaztak az eredményhirdetéskor.

news/1381_0_300.jpg

A bolykys lányok a dobogó harmadik fokán

Legutóbb az 1980-as évek elején a Bródy Imre Szakközépiskola fiú együttese tudott éremért játszani diákolimpia döntőben, lánycsapat pedig soha nem jutott el ilyen szintre. A Lóci DSE és az ÓVSE színeiben bajnoki rendszerben is edződő bolykys hölgykoszorú két győzelmet és két vereséget követően a kisdöntőben a győri Arany János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapatával találta szembe magát, és a 9-9-es félidőt követően, 21-16-os sikert értek el a lányok, ami a bronzérmet jelentette számukra.

A Bolyky Tamás Általános Iskola hazánk egyetlen olyan oktatási intézménye volt ebben az esztendőben, amelynek fiú és leány csapata is ott tudott lenni az országos döntőben. A Bencze Tamás által irányított együttes hatalmas küzdelem után jutott be a felsőházba, majd az elődöntőben magabiztos játékkal győzte le dabasi ellenfelét. A döntőben aztán a békési sportiskola növendékei már túl nagy falatnak bizonyultak, így a mieinknek a dobogó második foka jutott az eredményhirdetéskor.

A csapatsikerek mellett három ózdi kézilabdázó egyéni elismerésben is részesült. Vámos Petra 52 góllal a torna gólkirálya lett, Montvay Márk és Tóth Soma pedig az All Star csapatnak lett a tagja.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

 

Minden vélemény számít!