Itthon maradt a vándorserleg – Barkó Kupa

Az Ózdi KC 1999-es születésű játékosok alkotta csapata nyerte meg a Városi Sportcsarnokban megrendezett utánpótlás kézilabda tornát. A Barkó Kupát második ízben rendezte meg a helyi kézilabda club vezetése, így csatlakozva a Barkóság Népének és Településeinek Ünnepe címet viselő programsorozathoz. Az ózdi fiatalok 100 százalékos teljesítményt nyújtva tartották itthon a vándorserleget.

news/1649_0_300.jpg

100%-os teljesítménnyel nyerte meg a tornát az Ózdi KC 99′-es születésű csapata

Az 1999-es és 2000-es születésű játékosokat felvonultató tornán öt együttes mérettette meg magát. A házigazda Ózdi KC két csapatot indított, a piros-kékek ellenfele a Balmazújváros, a Hajdúböszörmény és a Miskolci Sportiskola volt. Ez a kupa fontos a város számára – mondta ünnepi köszöntőjében Riz Gábor. Városunk országgyűlési képviselője szerint azok a fiatal játékosok, akik ezen a rendezvényen magukra húzták a klub mezét, azokat a helyi legendákat is képviselték, akik egykor szép sikereket értek a kézilabda pályán.

Bár jómagam kosárlabdázom, szerény képességekkel rendelkezem, így nem merném magamra venni a válogatott mezét. Viszont parlamenti képviselőként volt néhány alkalmam a Parlament labdarúgó válogatottjában részt venni, ezért felvettem azt a mezt, amelyet akkor kaptam. Fölvettem azért is, hogy megmutassam nektek, hogy ilyen mez illik rátok és csak rajtatok múlik, hogy mikor éritek ezt el. – fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Az öt csapat körmérkőzéses formában, 2×15 perces találkozókon mérte össze felkészültségét. Az Ózdi KC edzői, Kerekes Péter és Fehér János az ERIMA Gyermekbajnokságra való felkészülésnek tekintették a tornát. Ennek megfelelően a mérkőzéseken valamennyi kézilabdázó játéklehetőséget kapott.

Nem készültünk külön erre a tornára, hiszen tegnap még serdülő bajnoki mérkőzést játszottunk Balmazújvárosban. A hétköznapokban gyakorolt elemeket szeretném viszontlátni a fiúktól. – mondta Kerekes Péter, az Ózdi KC edzője.

A fiatalabb ózdi csapattól tudatos játékot várt Fehér János. A szakvezető szerint ez reális elvárás a fiúktól, akik az elmúlt hetekben már többször nyújtottak érett teljesítményt a pályán.

A legfontosabb cél ma, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon, és mindenkinek öröme legyen a játékban. Meglátásom szerint ez kupa jól szolgálja a gyerekek fejlődését. – nyilatkozott Fehér János.

A tornát végül az ÓKC „A” csapata nyerte meg. Kerekes Péter együttese valamennyi ellenfelét legyőzve tartotta itthon a vándorserleget. A képzeletbeli dobogó második fokára a balmazújvárosi fiatalok állhattak fel, a harmadik helyet a hajdúböszörményiek szerezték meg. Az Ózdi KC fiatalabb sora egy győzelem és egy döntetlen mellett két vereséget könyvelhetett el a nap végén, ami a negyedik helyre volt jó ezen a napon.

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Minden vélemény számít!