Lócis sikerek az ERIMA Gyeremekbajnokság megyei döntőjében

Mindkét ellenfelét legyőzte az ERIMA Kézilabda Gyermekbajnokság megyei döntőjében a Lóci DSE 2001-es születésű játékosokból álló csapata. Barta Zsolt tanítványai a Miskolc és a Tokaj ellen is nagy akarással játszottak, az időnként akadozó támadójátékot kellően agresszív védekezéssel tudták ellensúlyozni az ózdi lányok.

Ebben a korosztályban eddig még nem indított csapatot a Lóci. Az elmúlt év őszén azonban több 2001-es születésű játékos is csatlakozott a klubhoz, így Barta Zsolt úgy gondolta: itt az ideje megkezdeni versenyeztetésüket. A lányok tehetségét és szorgalmát bizonyítja, hogy első komoly megmérettetésükön azonnal sikert is arattak. Bár a mérkőzéseken a kisebbek, vagyis a 2002-es és a 2003-as születésű kézilabdázók közül nem mindenki tudott pályára lépni a megyei döntőben, az edző szerint a háromcsapatos torna jól szolgálta a gyerekek fejlődését.

– Az elsődleges cél az az lenne, hogy a gyerekek átérezzék a kézilabda iránti szeretetet, ám a versenyrendszer miatt az eredményre is szükség van – emelte ki Barta Zsolt a Lóci DSE edzője. – Ha nincs eredmény, akkor nincs sikerélmény, és idő előtt abbahagyhatják a lányok ezt a játékot. A mai nap két küzdelmes mérkőzésen, sok hibával játszottunk, de a játékosok pozitív töltettel térhetnek haza.

Az ózdi lányok először a Miskolci VSI ellen arattak négygólos győzelmet, majd a Tokaj együttesét múlták felül, két góllal. Az első összecsapást mindvégig kézben tudták tartani a mieink, és sokáig úgy tűnt, a második találkozón sem érheti őket meglepetés. A fiatal tokaji játékosok azonban a mérkőzés második félidejében egygólos előnyre tettek szert, ám ezt csak rövid ideig tudták tartani. A hajrá perceiben Vámos Miráék koncentráltak jobban, így a végén ismét a Lóci DSE kapta a győztesnek járó két pontot.

– Úgy jöttünk el erre a tornára, hogy mindenképp győzni szerettünk volna. Edzéseken több védekezési formát is gyakoroltunk, amire nagy szükségünk volt ma. A második mérkőzést egy kicsit elengedtük, de a végén azért sikerült újabb gólokat lőnünk, és így ott is győzni tudtunk – fűzte hozzá Saffarik Mirtill, az ózdi csapat egyik játékosa.

A torna harmadik mérkőzésén a második félidőben mutatott jó játékának köszönhetően a Miskolc is legyőzte a Tokaj együttesét, így a mieink mellett Szűcs Laura csapata utazhat el Egerbe, a régiódöntő helyszínére.
ERIMA Kézilabda Gyermekbajnokság
Megyei döntő eredményei

Lóci DSE – Miskolc VSI 8 – 4 (4 – 3)
gólszerzők: Vámos Mira 4, Vas Viktória 3, Saffarik Mirtill 1

Tokaj – Lóci DSE 9 – 11 (4 – 7)
gólszerzők: Vámos Mira 4, Saffarik Mirtill 4, Vas Viktória 2, Koós Réka 1

Miskolc VSI – Tokaj 14 – 11 (3 – 5)

Szöveg: Munkácsi Norbert

Forrás: www.ozd.hu

Share Button

Minden vélemény számít!