Aranyos hétvégén van túl a Teknőc Futó Club versenyzője Nagy Róbert

Az október 24-i miskolci Barátság Maraton után az elmúlt hévégén is futócipőt húzott a Teknőc Futó Club atlétája, Nagy Róbert. Robi egészen Győrig utazott, hogy negyedik alkalommal is részt vegyen a Sri Chinmoy futóverseny 21km-es távján, ahol korosztályos címvédőként állt rajthoz.

Megérdemelt győzelem

Megérdemelt győzelem

A verseny rajtjára a megszokottól eltérően, elég korai időpontban került sor, ugyanis a szervezők már reggel 8 órakor elsütötték a virtuális rajtpisztolyt. Ennek annyi előnye volt ezúttal, hogy kellemes hőmérsékletben és egy rövidnadrágban és pólóban elegendő volt nekivágni a versenynek. A résztvevők három táv, 7, 21 és 42km közül választhattak, ahol távonként 1, 3 vagy 6 kört kellett futniuk a kijelölt 7km-es pályán. Robi a számára klasszikusnak számító 21km-t választotta, ahol nem kevesebb, mint 95 főt számláló mezőny gyűlt össze. A Teknőc kiválósága, már a rajt utáni első kilométereken az élre állt, de nem sokkal mögötte két versenytárs is látótávolságon belül futott egészen a második kör végéig, így meg volt annak az esélye, hogy a harmadik körben összedolgoznak és felérnek rá. Robi ezt látva “begyújtotta a rakétákat” és tovább növelte addigi előnyét, így rajt-cél győzelmet aratott, ezzel nem csak kategóriáját, hanem az abszolút versenyt is megnyerve.

Az eredményhirdetésre sajnos az időjárás már a rosszabbik oldalát mutatta, így az viharos szélben és esőben került lebonyolításra, aminek köszönhetően többen is a hazautat választották a dobogóra állás helyett.

Robi így látta a versenyt:

– Nem volt olyan egyszerű ez a győzelem, mint amilyennek kívülről tűnhetett. Már a verseny elején az élre álltam és próbáltam kemény és kellemetlen tempót diktálni ellenfeleim számára, hogy leszakadjanak, de ez nem volt könnyű a laza erdei talajon. Az első köröm így olyan jól sikerült, hogy a velünk együtt rajtoló 7km-es távon a dobogó 3. fokára állhattam volna fel. Természetesen nagyon örülök az első helyezésnek, főleg annak tekintetében, hogy 2010-ben abszolút 4. és korosztályos 2., még 2011-ben és 2012-ben korosztályos első és abszolút 2. helyezéseket sikerült elérnem. Most végre felkerült az i-re a pont!

Győri sikere előtt Robi a szolnoki szandai repülőtéren a Magyar Honvédség által megrendezett Repülőrajt Futófesztiválon két távon, 3 és 9km-en is rajthoz állt, és mindkét távon korosztályos győzelmet könyvelhetett el, illetve az abszolút versenyben mindkétszer a 2. helyen végzett!

Fotógaléria:


Share Button